Nič novega v Crandon Parku - Šarapova je morala znova čestitati Sereni. Foto: Reuters
Nič novega v Crandon Parku - Šarapova je morala znova čestitati Sereni. Foto: Reuters
Tomas Berdych
Tomas Berdych se je prebil v polfinale. Foto: EPA

Prva igralka sveta se je že devetič prebila v finale turnirja v Crandon Parku. V uvodnem nizu je Šarapova začela sijajno. V tretji igri je izkoristila tretjo priložnost za odvzem servisa. Narekovala je oster ritem z osnovne črte in kar malce presenetljivo povedla s 4:1. Serena se je v odločilnih trenutkih zbrala, odlično je servirala in nanizala kar pet iger zapored.

Trener Sven Groenefeld je skušal po koncu prvega niza umiriti Šarapovo, ki je odlično začela tudi drugi niz. Povedla je z 2:0, nato pa v tretji igri izgubila servis. Priključek je držala do izida 3:3, nato pa je 17-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam znova nanizala tri igre zapored in se veselila zmage po uri in 37 minutah.

Serena je servirala osem asov, Šarapova pa nobenega, naredila pa je pet dvojnih napak. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 70:57.

Williamsova se bo v finalu pomerila z zmagovalko OP Avstralije Na Li, ki je v ponovitvi finala Melbourna s 7:5, 2:6, 6:3 ugnala Dominiko Cibulkovo. V medsebojnih obračunih je zdaj 7:0 za Kitajko.

V polfinalu še Nadal in Berdych
Pri moških sta se v polfinale uvrstila še Rafael Nadal in Tomaš Berdych. Nadal je izgubil prvi niz proti Milošu Raoniću, na koncu pa slavil s 4:6, 6:2, 6:4. Španec je bil trikrat finalist Miamija, vendar tega turnirja ni osvojil še nikdar.

Četrtfinale (M), tabela:
NADAL (ŠPA/1) - RAONIĆ (KAN/12)
4:6, 6:2, 6:4

BERDYCH (ČEŠ/7) - DOLGOPOLOV (UKR/22)
6:4, 7:6 (3)

NIŠIKORI (JAP/20) - FEDERER (ŠVI/5)
3:6, 7:5, 6:4

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - MURRAY (VB/6)
7:5, 6:3




Polfinale, ženske:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - ŠARAPOVA (RUS/5)
6:4, 6:3

LI (KIT/2) - CIBULKOVA (SLK/10)
7:5, 2:6, 6:3