Andy Murray, ki se je prejšnji teden razšel s trenerjem Ivanom Lendlom, je moral seči v roko razigranemu Đokoviću. Foto: EPA
Andy Murray, ki se je prejšnji teden razšel s trenerjem Ivanom Lendlom, je moral seči v roko razigranemu Đokoviću. Foto: EPA
Roger Federer in Kej Nišikori
Roger Federer je medsebojni dvoboj dobil v Baslu 2011, Kej Nišikori pa prvič lani v Madridu. Foto: Reuters

Velika tekmeca sta se pomerila prvič po lanskem finalu Wimbledona, ko je Škot slavil v treh nizih in končal 77-letno sušo Britancev na Church Roadu.

Odvzem servisa brez izgubljene točke
Murray, ki je lani dvignil pokal v Crandon Parku, je bil v težavah že v četrti igri, a mu je uspelo rešiti obe priložnosti za odvzem servisa. V enajsti igri je imel priložnost za brejk, a je Đoković s tremi odličnimi servisi povedel s 6:5, nato pa v 12. igri brez izgubljene točke odvzel servis Škotu in osvojil prvi niz po 53 minutah.

V drugem nizu je Murrayju v peti igri uspelo odvzeti servis Srbu, nato pa je popolnoma popustil. "Nole" je nanizal štiri igre zapored ter se po uri in pol veselil devete zaporedne zmage, pred desetimi dnevi je dobil turnir v Indian Wellsu.

Nišikori ujel Federerja na levi nogi
V nočnem četrtfinalu je Kej Nišikori presenetljivo izločil Rogerja Federerja s 3:6, 7:5 in 6:4. Japonec je v dveh dneh premagal še drugega člana prve peterice z lestvice ATP. V osmini finala je namreč po treh nizih in treh urah izločil Davida Ferrerja.

"Igral sem res dobro, sploh v zadnjem nizu. Moji udarci so bili natančni in močni, predvsem pa mi je uspelo v polje pošiljati zelo dolge žoge. Nekajkrat sem se sicer znašel v težkem položaju, a sem se izvlekel," je bil zadovoljen 21. igralec sveta, ki zdaj v medsebojnih zmagah vodi z 2:1.

Četrtfinale (M), tabela:
NADAL (ŠPA/1) - RAONIĆ (KAN/12)

BERDYCH (ČEŠ/7) - DOLGOPOLOV (UKR/22)

NIŠIKORI (JAP/20) - FEDERER (ŠVI/5)
3:6, 7:5, 6:4

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - MURRAY (VB/6)
7:5, 6:3



Četrtfinale (Ž), tabela:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - KERBER (NEM/5)
6:2, 6:2

ŠARAPOVA (RUS/5) - KVITOVA (ČEŠ/8)
7:5, 6:1

CIBULKOVA (SLK/10) - A. RADWANSKA (POL/3)
3:6, 7:6, 6:3

LI (KIT/2) - WOZNIACKI (DAN/11)
7:5, 7:5