Rafael Nadal uspešno stopnjuje formo za drugi grand slam turnir letošnje sezone - OP Francije v Parizu. Foto: EPA
Rafael Nadal uspešno stopnjuje formo za drugi grand slam turnir letošnje sezone - OP Francije v Parizu. Foto: EPA
Aljaž Bedene
Aljaž Bedene se je prvič prebil v finale turnirja ATP na peščeni podlagi. Foto: EPA
Laura Siegemund
29-letna Laura Siegemund je v Stuttgartu, kjer živi, dosegla uspeh kariere. Foto: EPA
Nadal v finalu zmagal, Bedene izgubil

Španec je imel nekaj (zahtevnejšega) dela le v prvem nizu, v katerem se mu je Avstrijec dobro zoperstavil. V uvodnih devetih igrah si je Nadal priigral tri priložnosti za brejk, a je nasprotnik vse ubranil. Šele v deseti igri je izgubil začetni udarec in tudi niz (6:4).

Jakupovićeva slavila v Carigradu
Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je na teniškem turnirju WTA v Carigradu z nagradnim skladom 226.750 dolarjev v finalu dvojic skupaj z Ukrajinko Nadjo Kičenok premagala Američanko Nicole Melichar in Belgijko Elise Mertens, ki sta bili četrti nosilki, s 7:6 (6) in 6:2. Jakupovićeva je s tem dosegla največji uspeh med dvojicami.

Katarina Srebotnik je skupaj z Američanko Abigail Spears izgubila v finalu turnirja v Stuttgartu. Prvi nosilki sta morali priznati premoč tretjepostavljenima Američanki Raquel Atawo in Latvijki Jeleni Ostapenko, ki sta slavili s 6:4 in 6:4.

V drugem nizu je Majorčan prestavil v prestavo višje, servis je Thiemu odvzel v četrti igri, nato še v šesti, zmagovalec je bil tako rekoč že znan. Nadal je zmago potrdil v naslednji igri, izkoristil je drugo zaključno žogico.

To je bil za Nadala drugi osvojeni turnir v letošnji sezoni in 71. v karieri. Naslednji mesec bo lovil novo desetico - deseti naslov na Odprtem prvenstvu Francije v Parizu. Zadnjič je turnir za grand slam osvojil pred tremi leti (Roland Garros).
Bedene brez možnosti v finalu
Ljubljančan z britanskim potnim listom Aljaž Bedene je izgubil v finalu turnirja ATP v Budimpešti. Bedeneta, ki je igral v svojem drugem finalu turnirjev ATP, je s 6:3 in 6:1 ugnal prvi nosilec Lucas Pouille. Francoz, ki je prekinil niz 16 zaporednih zmag današnjega tekmeca, je za zmago dobil 85.945 evrov, 27-letni Bedene, ki se je na glavni turnir prebil skozi kvalifikacije, pa 45.265.
Bedene, trenutno 68. igralec na svetu, je predtem igral en finale na turnirjih ATP (Čenaj 2015), z uvrstitvijo v finale Budimpešte pa se mu obeta skok do okoli 50. mesta na lestvici ATP. Najvišje je bil novembra 2015 - 45.
Siegemundova dobila turnir v domačem mestu
Izjemno napet je bil finale v Stuttgartu. Laura Siegemund je na veliko veselje gledalcev zmagala na domačem turnirju. 49. igralka sveta, ki je na turnirju nastopila s posebnim povabilom, je v finalu premagala Francozinjo Kristino Mladenovic s 6:1, 2:6 in 7:6. V podaljšani igri odločilnega niza je Nemka nadomestila zaostanek z 1:4 in na krilih navijačev osvojila zmago s 7:5.
Siegemundova, za katero je to največji uspeh kariere, je prejela 107.036 evrov in športni avtomobil. Francozinja, ki je na poti do finala izločila tudi povratnico po dopinški kazni Marijo Šarapovo, pa 57.157 evrov.

BARCELONA (M)
(2.373.330 evrov, pesek)

Finale:
NADAL (ŠPA/3) - THIEM (AVT/4)
6:4, 6:1


BUDIMPEŠTA (M)
(540.310 evrov, pesek)

Finale:
POUILLE (FRA/1) - BEDENE (VB)
6:3, 6:1


STUTTGART (Ž)
(776.000 am. dolarjev, pesek)

Finale:
SIEGEMUND (NEM) - MLADENOVIC (FRA)
6:1, 2:6, 7:6 (5)

Nadal v finalu zmagal, Bedene izgubil