Nič novega na vrhu ženskega tenisa - Serena Williams je še vedno razred zase. Pokal je v New Yorku dvignila že šestič. Foto: EPA
Nič novega na vrhu ženskega tenisa - Serena Williams je še vedno razred zase. Pokal je v New Yorku dvignila že šestič. Foto: EPA
Serena Williams
Serena Williams vse od finala leta 2011 proti Sam Stosur ne pozna poraza na igriščih Flushing Meadowsa. Foto: EPA
Caroline Wozniacki
Danka še vedno čaka na prvo zmago na turnirjih velike četverice. Foto: EPA
Serena Williams in Caroline Wozniacki
Serena je velika prijateljica z Wozniackijevo. Obe sta letos izpadli zelo zgodaj na Roland Garrosu, nato pa sta skupaj preživeli počitnice v Miamiju. Uživali sta na plaži in si ogledali tekme Miami Heatov v končnici Lige NBA. Foto: EPA
Bob in Mike Bryan
Bob in Mike Bryan sta se veselila 100. turnirske zmage. Foto: EPA
Serena znova dvignila pokal v New Yorku

Toliko jih imata tudi legendarni Martina Navratilova in Chris Evert. 32-letna Serena je tretjič zapored dvignila pokal na igriščih Flushing Meadowsa, skupaj pa že šestič (1999, 2002, 2008, 2012, 2013 in 2014).
Za nagrado kar štiri milijone dolarjev
V žep bo pospravila kar štiri milijone ameriških dolarjev, zmagovalka dobi tri milijone zelencev, dodaten milijon pa je še za zmago na ameriški turneji na trdi podlagi.
Tudi rekord Grafove ogrožen
Na igrišče sta ob podelitvi prišli tudi Navratilova in Evertova, ki sta podelili Sereni 18-karatno zapestnico.
Serena ni mogla skriti solz ob novem velikem uspehu. "Ta turnir mi največ pomeni, saj sem tu prvič zmagala, ko sem imela le 18 let. Caroline je res izjemna osebnost, prepričana sem, da bo kmalu osvojila turnir za grand slam," je povedala najboljša teniška igralka na svetu, ki pa letos ni blestela na turnirjih velike četverice.
Zmaga v New Yorku brez izgubljenega niza je velik obliž na rane iz Melbourna, Pariza in Wimbledona. Zdaj se tudi rekord Steffi Graf, ki ima 22 grand slamov (v moderni dobi tenisa), ne zdi nedosegljiv.

"Caro" se je povabila na pijačo
"Zares si prava šampionka, zasluženo si zmagala. Si moja velika prijateljica tudi zunaj igrišč in lahko mi plačas pijačo kasneje," je v govoru zablestela "Caro", ki je navdušila v osmini finala z zmago nad Marijo Šarapovo. Danka je drugič izgubila finale v New Yorku, pred petimi leti je morala priznati premoč Belgijki Kim Clijsters in tako še vedno čaka na prvi grand slam naslov.

Kar pet brejkov v uvodnem nizu
Obe igralki sta bili zelo nervozni na začetku. V prvi igri je imela Danka priložnost za odvzem servisa, a je ni unovčila, Sereni pa je nato uspelo v drugi igri. Wozniackijeva je zelo slabo servirala, kar trikrat je oddala začetni udarec. Serena je povedla s 5:2, narekovala je silovit ritem z osnovne črte. Prvi niz je trajal 40 minut, Američanka je zadela kar 15 "winnerjev".

Serena v drugem nizu brezhibna
V drugem nizu je Wozniackijeva izgubila začetni udarec že v uvodni igri. Williamsova je z močnimi udarci Danko vseskozi držala precej za osnovno črto in napake so se vrstile. Serena je v nadaljevanju zanesljivo zadržala servise, dopustila ni niti ene priložnosti za brejk. V osmi igri je dobila tudi izjemno točko, po 26 izmenjavah. Gledalci so bili na nogah ob vodstvu Serene s 5:3. V deveti igri je zaključila dvoboj po uri in 15 minutah, potem ko je Danka poslala bekhend v avt.

V Montrealu in Cincinnatiju bolj napeto
To je bil deseti medsebojni obračun, Serena jih je dobila kar devet. Za zadnji dve zmagi se je morala pošteno potruditi. V četrtfinalu turnirja serije Premier v Montrealu je slavila s 4:6, 7:5 in 7:5. V polfinalu turnirja v Cincinnatiju je bila boljša z 2:6, 6:2 in 6:4.

Brata Bryan dosegla zgodovinsko stoto zmago

Specialista za igro dvojic Bob in Mike Bryan sta dosegla pomemben mejnik v konkurenci dvojic. Na zadnjem turnirju za grand slam v sezoni sta v finalu pemagala Španca Marcela Granollersa in Marca Lopeza s 6:3 in 6:4. 36-letna teniška dvojčka sta brez večjih težav prišla do nove lovorike, saj jima tekmeca v finalu nista bila dorasla in sta že po uri in 15 minutah morala izkušenima Američanoma stisniti roki po porazu.

Za Bryana je to prva letošnja na turnirjih za veliko četverico. S tekmovanj za grand slam imata zdaj skupno že 16 zmag, v New Yorku pa pet (poleg letošnje še iz let 2005, 2008, 2010 in 2012), letvico vseh zmag na turnirjih ATP pa sta zdaj dvignila na stotico. Letos imata šest turnirskih zmag.

Finale:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - WOZNIACKI (DAN/10)
6:3, 6:3

Statistika

S. Williams

Wozniacki

Prvi servis (%)5363
Asi

7

3

Dvojne napake33
Neizsiljene napake

23

15

Winnerji294
Osvojene točke6549
Osv. točke na mreži13/154/4
Priložnosti za brejk5/102/4



Dvojice, moški, finale:
B. BRYAN/M. BRYAN (ZDA/1) -
GRANOLLERS/M. LOPEZ (ŠPA/11)
6:3, 6:4

Dvojice, ženske, finale:
MAKAROVA/VESNINA (RUS/4) -
HINGIS/PENNETTA (ŠVI/ITA)
2:6, 6:3, 6:2

Mladinci, finale:
JASIKA (AVS) - HALYS (FRA/5)
2:6, 7:5, 6:1

Mladinke, finale:
BOUZKOVA (ČEŠ) - KALININA (UKR/9)
6:4, 7:6 (5)



Serena znova dvignila pokal v New Yorku