40. turnirska zmaga za 26-letnega Novaka Đokovića, 16. na mastersih. Foto: Reuters
40. turnirska zmaga za 26-letnega Novaka Đokovića, 16. na mastersih. Foto: Reuters
Novak Đoković
Đoković je v obeh nizih v najtežjem trenutku osvojil dva brejka. Foto: EPA
David Ferrer
David Ferrer ni ubranil naslova v Parizu. Foto: EPA

26-letni Srb je v pariški dvorani Bercy zmagal drugič po letu 2009. Tokrat je v obeh nizih zaostajal s 5:4, a je obakrat v deseti igri pokazal jeklene živce, odvzel servis nasprotniku, nato pa niza odločil v svojo korist.

Jubilejne 40. turnirske zmage se je veselil po uri in 52 minutah. Đoković je štirikrat odvzel servis Ferrerju, medtem ko ga je sam izgubil dvakrat. Končno razmerje točk je bilo 81:68.

Đoković najboljši, ko je bilo najbolj potrebno
Ferrer je prvič odvzel servis nasprotniku v peti igri uvodnega niza za 3:2. Takoj v naslednji je priložnost za odvzem servisa dobil tudi Nole, a je ni izkoristil. Srb je v osmi igri spet dobil priložnost za brejk, ki pa je spet ostala neizkoriščena, tako da je Ferrer povedel s 5:3. Pri 5:4 je Španec serviral za niz, toda Đoković mu je vrnil s prvim brejkom za 5:5. Izguba servisa je očitno vrgla iz tira Ferrerja, ki je malo pozneje moral priznati premoč Noletu s 7:5. Niz je trajal 52 minut.

Ferrer ponovno pokleknil v 10. igri
Ferrer je že v uvodni igri drugega niza odvzel servis Đokoviću. Pri 5:4 je Španec znova serviral za niz in spet se mu je zatresla roka, saj je po vodstvu s 30:15 izgubil dve točki zapored in Nole je prišel do priložnosti za brejk, ki jo je tudi izkoristil. V sedmi igri je Beograjčan ušel na 30:15, nato pa izkoristil drugo zaključno žogo.

Đoković še lahko konča na prvem mestu
"Ni mi podaril veliko točk. Je velik nasprotnik, eden najbolj cenjenih v karavani, saj je kljub velikim uspehom zelo skromen. Bilo je fizično naporno, a na koncu je odločil psihološki moment. Želel sem mu pokazati, da sem tam, da želim napadati in izkoristiti priložnost. Odlično se počutim, uživam v tekmovanju in igranju tenisa," je dejal Đoković, ki ob zmagah na zaključnem turnirju v Londonu in v finalu Davisovega pokala, kjer se bo Srbija pomerila s Češko, še lahko leto konča na prvem mestu lestvice ATP, vendar Rafael Nadal v Londonu ne sme zmagati več kot enkrat.

V torek zvečer s Federerjem
Đoković bo imel le dva dni počitka, saj ga že v torek ob 21.00 v Londonu čaka obračun z Rogerjem Federerjem, ki ga je v soboto porazil v polfinalu.

MEDNARODNI TURNIR ATP SERIJE 1.000
PARIZ
(3.204.745 evrov, trda podlaga)

Finale:
ĐOKOVIĆ (SRB/2) - FERRER (ŠPA/3)
7:5, 7:5

Polfinale:
FERRER (ŠPA/3) - NADAL (ŠPA/1)
6:3, 7:5

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - FEDERER (ŠVI/5)
4:6, 6:3, 6:2