Nova zmaga v Pekingu in skalp Nadala je več kot prijetna tolažba za Đokovića in izgubo vodstvo na ATP-lestvici. Foto: Reuters
Nova zmaga v Pekingu in skalp Nadala je več kot prijetna tolažba za Đokovića in izgubo vodstvo na ATP-lestvici. Foto: Reuters
Rafael Nadal
Ob trku dveh nizov je obveljal Đokovićev niz nepremagljivosti v Pekingu, medtem ko je Nadal doživel prvi letošnji poraz na trdi podlagi. Foto: Reuters
Rafael Nadal spet številka ena

Po 27 zaporednih zmagah na najhitrejši teniški podlagi in zavzetju vrha ATP-lestvice, kamor bo Nadal v ponedeljek stopil po več kot dveh letih, je bil "Rafa" neprepoznaven. Številne neizsiljene napake, podrejena igra z osnovne črte in predvsem nemoč ob Đokovćevih servisih.

Peking ostaja Đokovićeva trdnjava
Lepšega sestopa z vrha si Srb ne bi mogel želeti, saj je povsem nadigral velikega tekmeca, kateremu ni ponudil nobenih realnih možnosti za zmago. Đoković je namreč ob igri z začetnim udarcem Špancu oddal vsega šest točk. V slabi uri in pol se je tako 26-letni Beograjčan veselil še četrte zmage v Pekingu, kjer na enem izmed najbogatejših teniških turnirjev sploh še ne pozna poraza.

Rafael Nadal je bil do finala neporažen na trdi podlagi (27 zmag), z uvrstitvijo v finale pa si je zagotovil, da bo v ponedeljek spet prevzel vodstvo na lestvici ATP. Novak Đoković je bil na prestolu 101 teden.

"Rafa si vsekakor zasluži, da je številka ena po takšni fantastični sezoni, ki jo je imel. Sam se bom pa zagotovo še močno potrudil, da se čim prej vrnem na ta položaj," je po sladki zmagi povedal "Nole", ki je bil tokrat krepko boljši od Nadala.

PEKING
(3.566.050 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - NADAL (ŠPA/2)
6:3, 6:4


Argentinec Juan Martin Del Potro je zmagovalec Tokia, kjer v finalu s 7:6 (5) in 7:5 kot 1. nosilec premagal tretjega nosilca Kanadčana Miloša Raonića.

Za 25-letnega Argentinca je bila tokijska zmaga 16. na tekmovanjih najvišje ravni v karieri, Raonić pa ostaja pri petih turnirskih zmagah. Del Potro je prvič slavil v Tokiu, potem ko je pred petimi leti v finalu klonil proti Tomašu Berdychu, po zmagi pa je bogatejši za 312 tisoč dolarjev.

TOKIO
(1.437.800 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
DEL POTRO (ARG/1) - RAONIĆ (KAN/3)
7:6, 7:5


PEKING, TURNIR WTA SERIJE PREMIERE
(5.200.000 am. dolarjev, trda podlaga)


Finale:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - JANKOVIĆ (SRB/8) 6:2, 6:2

Serena Williams se je veselila 56. turnirske zmage in desete v letošnji sezoni. Za zmago je potrebovala uro in 29 minut.

Rafael Nadal spet številka ena