Tenis
Aljaž Bedene se vrača v slovensko reprezentanco, ta konec tedna bo v Mariboru pomagal na dvoboju proti Poljski. Foto: EPA
VIDEO
Bedene pred "debijem": S...

Dodaj v

Počasna podlaga v Lukni bi morala ustrezati Slovencem

Aljaž Bedene prvi na igrišče
2. februar 2018 ob 16:38
Maribor - MMC RTV SLO

Žreb je določil, da bosta dvoboj Davisovega pokala med Slovenijo in Poljsko v soboto v Mariboru odprla najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene in drugopostavljeni gost Hubert Hurkacz.

Dvoboj prvega kroga druge evroafriške skupine Davisovega pokala v dvorani Lukna se bo začel ob 14. uri, nato pa se bosta srečala Blaž Rola in Kamil Majchrzak. Blaž Kavčič je poškodovan in ne more pomagati. Preostali trije dvoboji bodo v nedeljo, dogajanje se bo začelo ob 12. uri. Priložnost bosta v dvojicah verjetno dobila še dva od preostalih treh reprezentantov, Nik Razboršek, Tom Kočevar Dešman ali Mike Urbanija.

"Pričakujem pravi boj. Štela bo vsaka točka in z Rolo bova skušala že prvi dan osvojiti dve točki. Mislim, da sva v dobri formi in da bo v soboto zvečer 2:0 za Slovenijo. Poljskih igralcev, ki bosta igrala med posamezniki, ne poznam, si pa bom prek YouTuba in spleta ogledal, kako igrata, in pripravil taktiko. Počasna podlaga v dvorani Lukna bi morala nam bolj ustrezati, saj Poljaki igrajo precej hitrejši in močnejši tenis," pravi Aljaž Bedene.

"Smola, da se je Kavčiču v ponedeljek pripetila ta poškodba, a jaz sem dobro pripravljen in mislim, da ga lahko dostojno zamenjam. Sicer sem trenutno še v pripravljalni fazi, saj sem z začetkom sodelovanja z Grego Žemljo spremenil precej stvari, tako da je moje telo kondicijsko precej šibko, a mislim, da mi bo adrenalin ob igranju pred domačimi gledalci pomagal, da v Mariboru prikažem svoj najboljši tenis," dodaja Blaž Rola.

Tekmovanje v drugi evroafriški skupini, v kateri Slovenija nastopa drugo leto zapored, se igra po novem sistemu. Namesto tri dni kot do zdaj, se igra le v soboto in nedeljo, dvoboji pa potekajo na dva dobljena niza namesto na tri (še vedno pa se na tri nize igra v svetovni skupini Davisovega pokala). Hkrati je po novem v vsaki ekipi po pet igralcev.

Slovenija je na papirju favorit dvoboja, vendar bo nastopila oslabljena. V ekipo se je po spremembi državljanstva vrnil Aljaž Bedene, 52. igralec na svetu, zaradi poškodbe stegenske mišice pa moštvu ne bo mogel pomagati drugi najboljši slovenski igralec Blaž Kavčič (110.), ki je zapustil reprezentanco in se zdravi v Ljubljani.

Slovenijo v primeru zmage na začetku aprila čaka nov dvoboj, in sicer proti zmagovalcu dvoboja Zimbabve - Turčija, ki je druga od treh stopničk na poti v višji rang tekmovanja, v primeru poraza pa se bodo Mlakarjevi varovanci aprila borili za obstanek v 2. evroafriški skupini.

DAVISOV POKAL - II. EVROAFRIŠKA SKUPINA, Maribor:
SLOVENIJA - POLJSKA

Aljaž Bedene - Hubert Hurkacz (sobota ob 14.00)

Blaž Rola - Kamil Majchrzak (po prvem dvoboju)

Aljaž Bedene/Blaž Rola - Mateusz Kowalczyk/Marcin Matkowski (nedelja ob 12.00)

Aljaž Bedene - Kamil Majchrzak

Blaž Rola - Hubert Hurkacz

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
tedy123
# 03.02.2018 ob 07:05
...in sedaj se vsi dvoličneži vprašajte, kaj bi sami storili, ko bi se vam v neki karieri ponudila možnost boljšega zaslužka itd. !??? Koliko so si npr. potalali košarkaši za naslov... celo bogastvo, kajne... od drage majke domovine... lol... itd. Ipd....
BepaJoseph
# 02.02.2018 ob 19:09
Fant igra za reprezentanco, bolj ali manj za simboliko denarja in še vam nekaj ni prav in duhovičite okoli državljanstva... slovenčki...
Bormio
# 03.02.2018 ob 15:02
Prvi niz je pod streho
Kemik
# 02.02.2018 ob 19:51
Tokrat jih pa grem pogledat v nedeljo. :) Dvojice bi Poljaki definitivno morali dobiti s Kubotom (1. igralcem sveta v dvojicah), a med posamezniki je vse mogoče, pri čemer je Bedene sigurno favorit, da dobi oba svoja obračuna. Po moje bo tako napeta borba do konca, veliko pa odvisno tudi od tega, kako bo igral Rola.
Zlobni genij
# 02.02.2018 ob 18:04
Poljskih igralcev, ki bosta igrala med posamezniki, ne poznam, si pa bom prek YouTuba in spleta ogledal, kako igrata, in pripravil taktiko.

A se samo meni zdi, ali je z nami in novinarji sveda nevede delil skrivnost njegovega ne/uspeha ? :)
slovenc pa pol
# 03.02.2018 ob 05:35
A v petek ni tekem...zanimivo.. najbolj da vseh 5 dvobojev odigrajo v enem dnevu
Putkaka
# 02.02.2018 ob 21:42
Urednik01, Katarina Srebotnik (slava ji!) ima stalno prebivališče v Dubaju, tako da ne plačuje davkov doma. Aljaž Bedene jih najbrž še. Zato pa, vsaj po mojem skromnem mnenju, takšna razlika o poročanju o eni in o drugem. Ko bo še on odpeketal v kakšen Monte Carlo in igral dvojice s kakšnim 'popolnim neznancem', ne bo več aktualen. Za enkrat pa , ker je v Davisovem pokalu in igra za Slovenijo, ga slovenski mediji še omenjajo.
urednik01
# 02.02.2018 ob 18:00
katarina srebotnik se je uvrstila v polfinale a to na mmc ni omembe vredno, o njej že leta ne pišete, o nekem bedniku pa polno člankov. a je tvoj prijatel ?
Anfield1892
# 02.02.2018 ob 17:25
Precej bed(e)no je vse skupaj.
clutch00
# 02.02.2018 ob 16:46
anglezi in slovenci s skupnimi mocmi po prvo mesto
Lesinar
# 02.02.2018 ob 19:02
Žreb je določil, da bosta dvoboj Davisovega pokala med Slovenijo in Poljsko v soboto v Mariboru odprla najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene in drugopostavljeni gost Hubert Hurkacz.

Moralo bi biti "najboljši tujec v slovenski reprezentanci"
urednik01
# 02.02.2018 ob 17:04
takle bi tudi med vojno prestopal. mu ne bi upal pokazati hrbta.
Kazalo