Tenis
(8)
Kaja Juvan je izgubila uvodni obračun posameznic. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Poraz Slovenk na uvodnem obračunu - Hrvatice dobile igro dvojic

V četrtek obračun z Madžarsko
7. februar 2018 ob 21:48
Talin - MMC RTV SLO

Slovenska teniška reprezentanca je v prvem krogu 1. evroafriške skupine Pokala Fed v Talinu izgubila proti Hrvaški z 1:2. V četrtek Slovenke čaka Madžarska, v petek pa Švedska.

V prvem dvoboju je Kaja Juvan morala priznati premoč Lei Bošković, ki je bila boljša s 6:2, 4:6 in 6:2. Bolje je začela 20-letna Hrvatica, ki je kar trikrat odvzela servis Juvanovi. Tudi v drugem nizu je bolje kazalo Boškovićevi, a je pri prednosti s 4:2 Juvanova stisnila zobe, dobila štiri zaporedne igre. V odločilnem nizu je Boškovićeva odločno napadla in imela izjemen izkoristek začetnega udarca, znova je trikrat odvzela servis Juvanovi. V skupnem številu osvojenih točk je bila Hrvatica boljša s 93:78.

Tamara Zidanšek je nato s 6:3 in 6:1 premagala Teno Lukas. Hrvatica je imel slab izkoristek začetnega udarca (prvi 61-odstoten, drugi 21-odsoten), medtem ko je Zidanškova izkoristila šest priložnosti za brejk in skupaj osvojila 17 točk več.

V igri dvojic sta Slovenijo zastopali Zidanškova in Nina Potočnik, ki sta z 1:6 in 3:6 izgubili proti Dariji Jurak in Teni Lukas. Pri hrvaški dvojici je prevladovala Jurakova, 53. igralka na svetu med dvojicami. Hrvaški dvojici je petkrat uspelo odvzeti servis Slovenkama, Slovenkama je to uspelo le enkrat.

Po porazu je kapetan Andrej Kraševec povzel današnji obračun: "Kaja si je žal v prvem nizu malce poškodovala gleženj, ki jo je oviral v nadaljevanju dvoboja. Tamara je odigrala vrhunsko in nasprotnici ni pustila nobenih možnosti za zmago. V dvojicah pa sta bili Hrvatici enostavno boljši. Tamara in Nina sta imeli nekaj priložnosti v drugem nizu, ki jih žal nista izkoristili. Zagotovo pa se pozna, da je Darija Jurak 53. na lestvici WTA dvojic."

Švedska je v prvem krogu z 2:1 premagala Madžarsko.

V Talinu nastopa štirinajst reprezentanc, ki so razdeljene v štiri skupine. Zmagovalke skupin se bodo potegovale za dve mesti v kvalifikacijah za drugo svetovno skupino, zadnjeuvrščene bodo igrale za obstanek v prvi evroafriški skupini, preostale pa bodo še eno leto članice prve evfroafriške skupine.

1. EVROAFRIŠKA SKUPINA, skupina C

Talin (trda podlaga):
HRVAŠKA - SLOVENIJA 2:1

Bošković - Juvan 6:2, 4:6, 6:2

Lukas - Zidanšek 3:6, 1:6

Jurak/Lukas - Potočnik/Zidanšek 6:1, 6:3
Četrtek:
SLOVENIJA - MADŽARSKA

Petek:
SLOVENIJA - ŠVEDSKA

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
MazeFan
# 08.02.2018 ob 13:14
Res sem presenečen nad porazom Juvanove, še posebej ker je bo 2-2 zadnje štiri igre izgubila precej hitro. Škoda za poškodbo, upam da bo uspela okrevati do jutri, ker brez nje ne moremo zmagati
Bormio
# 08.02.2018 ob 09:08
Tudi mi imamo pri dvojicah dve zelo visoko uvrščeni igralki. Klepačevo in Srebotnikovo. Nič ne piše, zakaj nista igrali.
MazeFan
# 08.02.2018 ob 13:19
@RoKo V 1. Evroafriski skupini so zelo dobre ekipe, verjetno 3. najtezje tekmovanje po 1. in 2. svetovni skupini.
Obstajata še dve evroafriski skupini, tako da je glede na našo ekipo že uvrstitev v 1. EA skupino manjši uspeh.
RoKo
# 08.02.2018 ob 13:12
1. evroafriška skupina.....zelo zahtevno tekmovanje na visokem nivoju. Kam lahko izpadeš še potem, oz. kateri je najnižji rang tega tekmovanja?
jakob23
# 08.02.2018 ob 09:54
Srebotnikova se je že pred časom poslovila od reprezentance, Klepačeva pa ima lažjo poškodbo. Škoda za poraz. Bo treba premagati ostali dve ekipi.
Zetes
# 08.02.2018 ob 12:55
Slovenke so bile proti Hrvaticam favoritinje, saj bi moralo že po singlih biti 2-0, pa ni bilo, ker naša izjemno talentirana Kaja Juvan ni zmogla premagati 300 mest nižje uvrščeno nasprotnico.
odzajcatč
# 08.02.2018 ob 08:57
Kraševec: Vse ekipe so premagljive
"Kot se je izkazalo na sestanku kapetanov, so vse ekipe precej spremenjene glede na prijavljene postave pred tedni. Tudi mi nismo v najmočnejši zasedbi, ampak je vseeno stanje pred jutrišnjim začetkom drugačno. Najprej igramo s Hrvaško, ki je premagljiva. V vsaki tekmi moramo dati maksimum in verjamem, da bi to lahko zadostovalo za zmago. Lahko rečem, da so vse ekipe premagljive, ampak mi moramo pokazati najboljšo mogoče dnevno formo. Katera izmed igralk bo nastopila proti Hrvaški, bo znano jutri," pravi kapetan Andrej Kraševec, ki ne bo mogel računati na Polono Hercog, Andrejo Klepač in Dalilo Jakupović. Cilj Slovenk je obstanek v 1. evroafriški skupini.
rokovnjac
# 08.02.2018 ob 15:58
Čedne in uspešne punce!
Kazalo