Grega Žemlja iz mesta vrtnic odhaja bogatejši za 4.300 evrov in 80 točk ATP. Foto: Aleš Fevžer
Grega Žemlja iz mesta vrtnic odhaja bogatejši za 4.300 evrov in 80 točk ATP. Foto: Aleš Fevžer
V Portorožu slavje Grege Žemlje

26-letni Žemlja, prvi nosilec turnirja, je Fischerja odpravil po 93 minutah igre. Žirovničan je nasprotniku trikrat odvzel servis, medtem ko ga je sam izgubil le enkrat.

Pri 5:4 je Žemlja rešil dve žogi za niz Fischerja, nato pa dobil naslednje tri igre in z asom končal dvoboj. Končno razmerje točk je bilo 79:66. Žemlja je imel več dela v polfinalu, ko je Aljaža Bedeneta strl šele po treh nizih.

Žemlja: Za mano sta dva izjemna tedna
"Izpolnil sem cilj, ki sem si ga zadal pred prihodom v Portorož. Za mano sta dva izjemna tedna; najprej tretji krog v Wimbledonu, zdaj pa še zmaga na domačih tleh. Tu sem iz kroga v krog dvigoval raven igre in na koncu sem prav užival v igri. Zahvalil bi se vsem, ki so organizirali ta fantastičen turnir; v svetu tenisa ni običajno, da so challengerji tako vrhunsko pripravljeni," je dejal Žemlja.

Žirovničan meri med najboljših trideset
Za Žemljo, ki bo na novi računalniški lestvici izboljšal svojo dozdajšnjo najvišjo uvrstitev v karieri (49. mesto), je to šesti naslov na turnirjih serije challenger. "To je potrditev, da sem na pravi poti. Vedno pa je treba imeti še višje cilje, tako da sem si zdaj zastavil preboj med prvih trideset oziroma štirideset igralcev na svetu," dodaja najboljši slovenski igralec tenisa.

V Portorožu bo treniral z Baghdatisom
Žemlja si bo zdaj vzel tri dni počitka, nato pa se bo začel pripravljati na ameriško turnejo. "Čas do odhoda v ZDA bom preživel v Portorožu, saj bosta sem prišla tudi Ciprčan Marcos Baghdatis in njegov trener Željko Krajan, tako da bom imel priložnost za vrhunske treninge," je pojasnil Gorenjec.

V finalu dvojic je hrvaška naveza Draganja/Pavić ugnala slovenski par Bedene/Blaž Rola.

MEDNARODNI TURNIR SERIJE CHALLENGER
PORTOROŽ (M)

Finale:
ŽEMLJA (SLO/1) - FISCHER (AVT)
6:4, 7:5

Polfinale:
ŽEMLJA (SLO/1) - BEDENE (SLO/3)
6:7 (5), 7:5, 6:2

FISCHER (AVT) - MENENDEZ - MACEIRAS (ŠPA)
3:6, 6:3, 6:3

Dvojice, finale:
DRAGANJA/PAVIĆ (HRV/1) -
BEDENE/ROLA (SLO)
6:3, 1:6, 10:5

V Portorožu slavje Grege Žemlje