Rafael Nadal je pred začetkom letošnje sezone zaradi težav z levim kolenom manjkal kar sedem mesecev. Foto: Reuters
Rafael Nadal je pred začetkom letošnje sezone zaradi težav z levim kolenom manjkal kar sedem mesecev. Foto: Reuters

V finalu se bo sijajni Španec pomeril s Švicarjem Stanislasom Wawrinko, ki je s 6:3, 4:6 in 6:4 ugnal lanskega finalista Tomaša Berdycha.

Nadal je proti Andujarju že na začetku prevladoval in navdušil ter nasprotniku v prvem nizu ni pustil niti igre. V nadaljevanju se je Andujar, ki je prišel do polfinala z "wild-cardom", bolje upiral, a je v deveti igri drugega niza še četrtič izgubil svoj servis, nato pa je Nadal dvoboj gladko zaključil. Jutri se bo boril za svoj tretji naslov v španski prestolnici.

"Rezultati zares ne bi mogli biti boljši. Še pred petimi meseci si o tem nisem upal sanjati. To je skorajda uresničenje sanj, da sem znova v finalu tu doma v Madridu," je pred sedmim finalom v sedmih nastopih po vrnitvi po poškodbi zadovoljno dejal Nadal.

Slavje Bedeneta v Rimu
23-letni slovenski igralec Aljaž Bedene je v finalu challengerja v Rimu slavil proti 31-letnemu Italijanu Filippu Volandriju z 2:0 v nizih. Bilo je 6:4 in 6:2.

Med dekleti "klasika" Williams - Šarapova
Med dekleti se bosta v madridskem finalu udarili Američanka Serena Williams in Rusinja Marija Šarapova. Prvopostavljena Williamsova je v prvem polfinalnem obračunu premagala Italijanko Saro Errani s 7:5 in 6:2, drugopostavljena Šarapova pa v drugem Srbkinjo Ano Ivanović s 6:4 in 6:3.

MADRID (M), polfinale
(4.303.867 evrov, pesek)

WAWRINKA (ŠVI/15) - BERDYCH (ČEŠ/6)
6:3, 4:6, 6:4

NADAL (ŠPA/5) - ANDUJAR (ŠPA)
6:0, 6:4

MADRID (Ž), finale
(4.033.254 evrov, pesek)

Finale:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - ŠARAPOVA (RUS/2)

Polfinale:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - ERRANI (ITA/7)
7:5, 6:2

ŠARAPOVA (RUS/2) - IVANOVIĆ (SRB/16)
6:4, 6:3