Miloš Raonić je dosegel eno največjih zmag v karieri. Foto: EPA
Miloš Raonić je dosegel eno največjih zmag v karieri. Foto: EPA
Rafael Nadal
Rafael Nadal v odločilnih trenutkih ni bil dovolj zbran. Foto: EPA
Roger Federer
Roger Federer se bo v polfinalu srečal z Raonićem. Foto: EPA


Kanadčan je po triurnem maratonu osvojil prvo zmago nad Špancem v šestem medsebojnem obračunu in se bo v sobotnem polfinalu srečal z Rogerjem Federerjem, ki je s 6:4 in 6:0 odpravil Tomaša Berdycha.
Raonić prvič na turnirju izgubil servis
"Rafa" je začel odlično in že v tretji igri je brez izgubljene točke odvzel servis Raoniću, ki pred tem na celotnem turnirju ni niti enkrat oddal začetnega udarca. Nadal je do konca uvodnega niza zanesljivo zadržal prednost.
Nadal v podaljšani igri zapravil tri zaključne žoge
V drugem nizu je imel Raonić pri vodstvu s 5:4 na servis Španca dve zaključni žogi pri 15/40, a se je Nadal rešil. V podaljšani igri je imel trikratni zmagovalec Indian Wellsa tri zaključne žoge (6:5, 8:7, 10:9), a Kanadčan je vse tri z odličnimi servisi rešil in dobil "tie-break" z 12:10.
Kanadčan dosegel kar 19 asov
Zelo izenačen je bil tudi odločilni niz, v katerem je Raonić v enajsti igri izkoristil drugo priložnost za brejk in nato z dvema asoma v 12. igri končal obračun. Skupaj je serviral kar 19 asov, naredil pa je tudi šest dvojnih napak. Nadal je skupno osvojil več točk (116:106).
Federer z odlično igro nadigral Berdycha
Federerja je Raonić premagal le enkrat v devetih dvobojih. Švicar je v 68 minutah pometel z Berdychom, ki se je upiral le v prvem nizu. Odločilni odvzem servisa je 17-kratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam uspel v sedmi igri. V drugem nizu je Čeh popolnoma popustil po hitrem zaostanku. Federer je zadel 21 "winnerjev" in ni dopustil tekmecu niti ene priložnosti za brejk.
"To ni le ena izmed zmag, saj je Berdych vedno igral odlično proti meni in me premagoval tudi na grand slamih. Zares sem igral odlično z osnovne črte, tudi servis je deloval po načrtih. Že od začetka dvoboja sem udarjal žogo zelo dobro in vse je delovalo popolno," je pojasnil 33-letni Federer, ki lovi peti naslov v Kaliforniji.

INDIAN WELLS, četrtfinale (M), tabela
(5.381.285 am. dolarjev, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - TOMIC (AVS/32)
b. b.

MURRAY (VB/4) - LOPEZ (ŠPA/12)
6:3, 6:3

RAONIĆ (KAN/6) - NADAL (ŠPA/3)
4:6, 7:6 (10), 7:5

FEDERER (ŠVI/2) - BERDYCH (ČEŠ/9)
6:4, 6:0



Polfinale (Ž):
HALEP (ROM/3) - S. WILLIAMS (ZDA/1)

b. b.

JANKOVIĆ (SRB/18) - LISICKI (NEM/24)
3:6, 6:3, 6:1