Marija Šarapova je zaigrala tudi v paru z Johnom McEnroejem. Foto: AP
Marija Šarapova je zaigrala tudi v paru z Johnom McEnroejem. Foto: AP

29-letna Šarapova je najprej moči združila z mlado Američanko Taylor Johnson, s katero je izgubila proti Martini Navratilovi in Liezel Huber. "To je bila velika priložnost zanjo in tudi zame. Na igrišču nisem bila kar nekaj časa, toda za obe je bilo zabavno," je dejala Šarapova, ki je pozneje v finalu dobrodelnega turnirja zaigrala še z legendarnim Johnom McEnroejem, nasproti pa sta jima stala Navratilova in Andy Roddick.

Šarapova je v Melbournu padla na dopinškem testu, dobila dveletno prepoved nastopanja, ki pa jo je Mednarodno športno razsodišče pred dnevi zmanjšalo na 15 mesecev. Šarapova vse od januarja ni stopila na teniška igrišča, a se je odzvala na povabilo na dobrodelni turnir v lasvegaški Caesar's Palace, kjer so zbirali sredstva za fundacijo Eltona Johna.

Rusinja je bila pozitivna na meldonij, zdravilo, ki ga je jemala deset let zaradi pomanjkanja magnezija in kot preventivo proti sladkorni bolezni. A hkrati to zdravilo poveča tudi športnikovo vzdržljivost in pospeši regeneracijo, zato ga je Svetovna protidopinška agencija (Wada) 1. januarja letos uvrstila na seznam prepovedanih snovi. Mednarodno športno razsodišče je zapisalo, da je Šarapova dolgo jemala meldonij in ne sme biti označena kot športnica, ki si je pomagala do boljših izidov z dopingom.