Venus Williams je ZDA priigrala pirovo točko. Foto: EPA
Venus Williams je ZDA priigrala pirovo točko. Foto: EPA

Venus Williams je sicer premagala Anabel Medino Garrigues s 6:3 in 6:4), a je bilo že prej znano, da Isner zaradi bolečin v kolenu ne bo nastopil proti Fernandu Verdascu.
Organizatorji turnirja so vseeno zagotovili zamenjavo. Na Isnerjevo mesto je stopil avstralski najstnik, komaj 16-letni Thanasi Kokkinakis (756. igralec na lestvici ATP), ki pa proti Verdascu ni imel pravih možnosti.
V igri dvojic je španska kombinacija gladko premagala Williamsovo in Kokkinakisa, ki sta se prvič srečala šele nekaj minut pred dvobojem.

Avstralci boljši od Italijanov
V dvoboju tretjega kroga v skupini A je Avstralija premagala Italijo z 2:1 in tako ostala v igri za uvrstitev v finale. Za uspeh domačih sta poskrbela Bernard Tomić in Ashleigh Barty s posamičnima zmagama, Italijani pa so točko osvojili v igri dvojic.

V prvem dvoboju je Tomić premagal Andreasa Seppija s 6:3 in 7:5, potem pa je Bartyjeva slavila proti Francesci Schiavone s 6:0 in 6:3. V igri dvojic sta Schiavonejeva in Seppi premagala par Barty/Tomić z 2:6, 6:4 in 10:3.

Avstralija si po tej zmagi deli prvo mesto s Srbijo, kdo pa se bo uvrstil v finale pa bo jasno po petkovem dvoboju med Srbijo in Nemčijo.

Skupina A, 3. krog:
ITALIJA - AVSTRALIJA 1:2

Seppi - Tomić 3:6, 5:7
Schiavone - Barty 0:6, 3:6
Schiavone/Seppi - Barty/Tomić 2:6, 6:4, 10:3

SRBIJA - NEMČIJA

Vrstni red: Srbija 2, Avstralija in Italija po 1, Nemčija 0 točk.




Skupina B, 3. krog:
ZDA - ŠPANIJA 1:2

V. Williams
- Medina Garrigues 6:3, 6:4
Isner - Verdasco b.b.
V. Williams/Isner - Medina Garrigues/Verdasco b.b.

JAR - FRANCIJA

Vrstni red: Španija 3, ZDA 2, Francija in Južna Afrika 0.