Radek Štepanek in David Ferrer bosta odigrala uvodni obračun finala. Foto: EPA
Radek Štepanek in David Ferrer bosta odigrala uvodni obračun finala. Foto: EPA
Davisov pokal
Španci bodo v vlogi favoritov. Foto: EPA

Španci, ki lovijo četrti naslov v petih letih, so v vlogi favoritov, čeprav bo manjkal njihov najboljši igralec Rafael Nadal, ki še vedno okreva po poškodbi kolena. Čehi si želijo priti do redkega dvojčka, saj so dekleta pred dvema tednoma v Pragi že osvojila Pokal Fed. Čehi bi postali prva država po 22 letih, ki bi bila najboljša v obeh konkurencah v istem letu.

V drugem dvoboju dneva se bosta pomerila Tomaš Berdych in Nicolas Almagro. Španci so favoriti tudi v igri dvojic, saj sta Marcel Granollers in Marc Lopez v ponedeljek v Londonu zmagala na zaključnem mastersu ATP. Češki selektor Jaroslav Navratil v igri dvojic računa na Lukaša Rosola in Iva Minarja, a še bolj je verjeten nastop naveze Berdych/Štepanek, veliko bo odvisno od utrujenosti po petkovih dvobojih posameznikov.

Španci so leta 2009 v finalu v Barceloni razbili Čehe s 5:0 na zadnjem medsebojnem obračunu, a takrat so igrali na pesku, tokrat pa bo srečanje na trdi podlagi v dvorani pred 13.000 gledalci. Češkoslovaška je Davisov pokal nazadnje osvojila leta 1980, ko sta Ivan Lendl in Tomaš Šmid v Pragi premagala Italijo s 4:1.
"Že več let imamo odlično ekipo, bili smo potrpežljivi in zdaj imamo lepo priložnost na domačem igrišču," je dejal Štepanek.

Davisov pokal, finale, Praga

Petek ob 16.00:
ŠTEPANEK - FERRER

BERDYCH - ALMAGRO

Sobota ob 14.00:
MINAR/ROSOL - GRANOLLERS/LOPEZ

Nedelja ob 13.00:
BERDYCH - FERRER

ŠTEPANEK - ALMAGRO