Jelina Svitolina je po Američanki Sereni Williams in letu 2013 prva, ki ji je uspelo na zaključnem turnirju zmagati vse dvoboje. Foto: Reuters
Jelina Svitolina je po Američanki Sereni Williams in letu 2013 prva, ki ji je uspelo na zaključnem turnirju zmagati vse dvoboje. Foto: Reuters
Trenutek zmagoslavja. Foto: Reuters

V finalnem dvoboju je po treh nizih premagala Američanko Sloane Stephens s 3:6, 6:2 in 6:2. Stephensova je dobila prvi niz s 6:3, potem pa je pobudo prevzela Svitolina, ki je dobila druga dva niza s 6:2.

V drugem nizu je Stephensova povsem odpovedala. V 5. igri ji je še uspel vnovičen preobrat za 2:3, potem pa je izgubila naslednje tri igre, dve na svoj začetni udarec.

Zgodba se v odločilnem tretjem nizu ni pretirano spremenila, Svitolina je povedla s 3:0, Stephensovi je znova uspelo zmanjšati zaostanek na 2:3, potem pa enaka zgodba, kot v drugem nizu – tri izgubljene igre in končni poraz.

To je največji uspeh v karieri 24-letne Ukrajinke, ki na turnirjih velike četverice še ni prišla dlje od četrtfinala. Svitolina je tako osvojila 13. turnir WTA v karieri, četrtega letos.

Ukrajinka je po Američanki Sereni Williams in letu 2013 prva, ki ji je uspelo na zaključnem turnirju zmagati v vseh dvobojih. Na novi lestvici WTA bo Svitolina s šestega mesta napredovala na četrto, kar bo njena najvišja uvrstitev v karieri.

Singapur (Ž)
(7,000.000 dolarjev, trda podlaga)

Finale:
SVITOLINA (UKR/6) - STEPHENS (ZDA/5)
3:6, 6:2, 6:2