Rafael Nadal je stisnil zobe, a ugotovil, da v takšnem stanju v Londonu ne more igrati. Foto: Reuters
Rafael Nadal je stisnil zobe, a ugotovil, da v takšnem stanju v Londonu ne more igrati. Foto: Reuters
David Goffin
David Goffin na lestvici ATP zaseda 8. mesto. Foto: Reuters

Belgijec Goffin je prvega igralca sveta strl s 7:6 (5), 6:7 (4) in 6:4, po porazu pa je Španec povedal, da zaradi poškodbe kolena že končuje letošnjo sezono. Nadal si je sicer že prej zagotovil, da bo leto, v katerem je dobil Roland Garros in US Open, končal kot številka ena na lestvici ATP.
"Zaradi dogodka, mesta in sebe sem moral poskusiti, a resnično ne morem igrati. Med dvobojem sem se zelo boril, a vedel sem, da bo to verjetno moj zadnji obračun v sezoni, saj nikakor nisem užival. Čudež je bil, da sem bil točkovno tako blizu. Razočaran sem, vendar ne bom jokal. Imel sem nepozabno sezono," je dejal 31-letni tenisač z Majorke, ki je v drugem nizu ubranil štiri zaključne žogice Goffina za zmago.
Dodal je, da bi končal sezono tudi, če bi premagal Belgijca. Pred dvema tednoma je turnir serije masters v Parizu zaradi bolečin v desnem kolenu končal pred četrtfinalom. Namesto Nadala bo na preostalih dveh dvobojih igral njegov rojak Pablo Carreno Busta.

Šestopostavljeni Dimitrov je slavil zmago s 6:3, 5:7 in 7:5. Bolgar je tekmecu trikrat vzel servis. V odločilnem nizu mu je to uspelo v enajsti igri, ki se je končala brez osvojene točke Thiema, in na koncu z dvema zaporednima dvojnima napakama. V zadnji igri je Dimitrov povedel s 15:40, izkoristil pa je tretjo zaključno žogo. Dvoboj je trajal dve uri in 21 minut.

Zaključni turnir serije ATP, London
(8.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Skupina Pete Sampras:
DIMITROV (BLG/6) - THIEM (AVT/4)
6:3, 5:7, 7:5

GOFFIN (BEL/7) - NADAL (ŠPA/1)
7:6 (5), 6:7 (4), 6:4

Dolga izmenjava žogice med Dimitrovom in Thiemom
Dolga izmenjava žogice med Dimitrovom in Thiemom