Z igro Roger Federer sicer ni blestel, a je bil David Ferrer še slabši. Foto: Reuters
Z igro Roger Federer sicer ni blestel, a je bil David Ferrer še slabši. Foto: Reuters
Jo-Wilfried Tsonga
Jo-Wilfried Tsonga je serviral 18 asov. Foto: EPA
Andy Murray
Andy Murray, ki je pred dvema letoma zmagal na OP-ju ZDA v New Yorku, še lovi pravo formo pred zadnjim grand slamom sezone. Foto: Reuters
Serena Williams in Caroline Wozniacki
Serena Williams se je morala pošteno potruditi za preboj v polfinale. Foto: Reuters
Federer na rojstni dan v polfinale Toronta
Tsonga po Đokoviću izločil še Murrayja

Tudi v 15. poskusu Ferrer ni našel načina, da bi prvič premagal Federerja, na čigar strani je bilo tudi občinstvo, ki mu je med drugim nizom zapelo "Vse najboljše".

"Oditi pod lastnimi pogoji"
"Uresničujem sanje, da lahko pri tej starosti še lahko igram tenis na tej ravni. Rad imam tenis, a je veliko zabavneje, če zmaguješ in igraš s fanti, kot je David, ki dajo vse od sebe," je bil dobre volje slavljenec dneva v Torontu. "Ostati brez poškodb in oditi pod lastnimi pogoji, mogoče še poskušati dobiti kakšen turnir. Letos sem že dvakrat zmagal in upam, da bom še nekajkrat slavil. Vse pa se znova začne že jutri na igrišču," je Federer spregovoril o motivaciji in morebitnem slovesu.

Lopez že razočaral kanadsko občinstvo
Vseeno se je moral Švicar malce bolj potruditi kot običajno, že v polfinalu pa ga čaka nova španska ovira, Feliciano Lopez. Lopez je že poskrbel za razočaranje občinstva, saj je v četrtfinalu v treh nizih izločil veliko upanje Kanade, Miloša Raonića (6:4, 6:7, 6:3).

Tsonga po prikazanem prvi favorit
Jo-Wilfried Tsonga
je v četrtfinalu teniškega mastersa v Torontu s 7:6, 4:6 in 6:4 ugnal Andyja Murrayja. Francoz je potrdil odlično formo na trdi podlagi. Tsonga je v četrtek v osmini finala z močnimi servisi z osrednjega igrišča odpihnil prvega igralca sveta Novaka Đokovića. Z zmago s 6:2 in 6:2 je končal niz osmih porazov proti Srbu.

Tudi proti Murrayju je izgubil zadnjih osem medsebojnih obračunov, tokrat pa je prikazal najboljšo igro v ključnih trenutkih, potem ko je bil v odločilnem nizu že v zelo težkem položaju.

V uvodnem nizu sta oba tekmeca zadržala začetne udarce, v podaljšani igri pa je bil Tsonga boljši s 7:5. Niz je sklenil z asom.
V drugem nizu je Murray zaigral precej agresivneje z osnovne črte, odlično je vračal servise in z brejkom povedel s 3:1. Francoz se je takoj vrnil, uspelo mu je izenačiti na 3:3. V deveti igri je imel dve priložnosti za odvzem servisa, kar bi pomenilo, da bi serviral za zmago. Škot je nanizal štiri točke zapored in si v deseti igri priigral brejk ter izenačenje na 1:1 v nizih.

Murray zapravil vodstvo s 3:0
Murray je zalet prenesel tudi na začetek odločilnega niza, hitro je povedel s 3:0. Žilavi Tsonga je v peti igri izkoristil številne neizsiljene napake lanskega zmagovalca Wimbledona in izid je bil izenačen na 3:3. Tudi v sedmi igri je Murray slabo serviral, Tsonga je povedel s 5:3 in nato uspešno končal dvoboj po dveh urah in 18 minutah.

Tsonga je serviral 18 asov, zadel je kar 42 "winnerjev", naredil pa je 35 neizsiljenih napak.

Serena v polfinalu proti sestri Venus
V četrtfinalu turnirja v Montrealu je imela veliko dela tudi prva igralka sveta Serena Williams, ki je s 4:6, 7:5 in 7:5 premagala Caroline Wozniacki.
V polfinalu jo čaka starejša sestra Venus, ki je s 4:6, 6:2 in 6:3 ugnala Carlo Suarez Navarro po dveh urah in enajstih minutah igre. Španki ni uspelo ponoviti odlične igre z dvoboja osmine finala proti Mariji Šarapovi.

TORONTO
(3.766.270 am. dolarjev, trda podlaga)

Četrtfinale, tabela:
TSONGA (FRA/13) - MURRAY (VB/8)
7:6, 4:6, 6:4
DIMITROV (BLG/7) - ANDERSON (JAR)
5:7, 7:5, 7:6
LOPEZ (ŠPA) - RAONIĆ (KAN/6)
6:4, 6:7, 6:3
FEDERER (ŠVI/2) - FERRER (ŠPA/5)
6:3, 4:6, 6:3


MONTREAL
(2.440.070 am. dolarjev, trda podlaga)

Četrtfinale, tabela:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - WOZNIACKI DAN/11
4:6, 7:5, 7:5
V. WILLIAMS (ZDA) - SUAREZ NA. (ŠPA/14)
4:6, 6:2, 6:3
A. RADWANSKA (POL/3) - AZARENKA (BLR/8)
6:2, 6:2
MAKAROVA (RUS) - VANDEWEGHE (ZDA)
6:1, 4:6, 6:1

Federer na rojstni dan v polfinale Toronta
Tsonga po Đokoviću izločil še Murrayja