Rafael Nadal bo v finalu zaključnega turnirja sezone igral drugič.  Leta 2010 ga je v finalu premagal Roger Federer. Foto: EPA
Rafael Nadal bo v finalu zaključnega turnirja sezone igral drugič. Leta 2010 ga je v finalu premagal Roger Federer. Foto: EPA

Španec je po neverjetni vrnitvi po poškodbi osvojil 10 turnirjev, med drugim grand slama v Parizu in New Yorku ter še pet lovorik serije masters (Indian Wells, Madrid, Rim, Montreal, Cincinnati), s čimer je Đokovića izrinil s prvega mesta lestvice ATP.

Toda trenutek je na strani Đokovića. Srb od finala v New Yorku na začetku septembra ne pozna poraza. Na poti do londonskega finala je nanizal 21 zmag in osvojil turnirje v Pekingu, Šanghaju in Parizu.

Đoković brani lanski naslov, Nadal pa bo izjemno motiviran, saj je lovorika zaključnega turnirja ena redkih, ki je še nima v svoji vitrini.

To bo že njun 39. medsebojni obračun. Nadal vodi z 22:16. Letos sta se pomerila petkrat, Nadal pa je dobil tri dvoboje. Zadnji v Pekingu je v dveh nizih pripadel Đokoviću.

Stavnice v vlogo favorita postavljajo Đokovića. Kvota na njegovo zmago je 1,5, na Nadalovo pa 2,5.