Caroline Wozniacki je lani na OP ZDA izgubila šele v finalu, tudi letos pa je odlično pripravljena na zadnji grand slam sezone. Foto: Reuters
Caroline Wozniacki je lani na OP ZDA izgubila šele v finalu, tudi letos pa je odlično pripravljena na zadnji grand slam sezone. Foto: Reuters
Kim Clijsters
Kim Clijsters je lani drugič v karieri dobila OP ZDA. Foto: EPA

Danka je najprej v ponedeljek dopoldne po lokalnem času s 6:2 in 6:3 premagala Rusinjo Svetlano Kuznecovo. Zvonarjova je lopar prekrižala z deseto nosilko Viktorijo Azarenka, a je Belorusinja dvoboj pri izidu 7:6 (6) in 1:0 za rusko igralko predala zaradi poškodbe gležnja.
Tudi v finalu oddala le pet iger
Po kratkem odmoru sta obe igralki znova stopili na osrednje igrišče in odigrali še finalni dvoboj. Prikupna "Caro" je hitro povedla s 4:1 in prednost zadržala do konca niza. V drugem nizu sta ji uspela še brejka v tretji in sedmi igri. Rusinja je izkoristila le eno izmed osmih brejk priložnosti, Danka pa kar štiri izmed petih. V osvojenih točkah je bilo 63:45 za drugo igralko sveta. Dvoboj je trajal uro in 15 minut. Deveta turnirska zmaga je 20-letni zvezdnici prinesla tudi ček za 350.000 ameriških dolarjev.
Katarina Srebotnik je v paru s Čehinjo Kveto Peschke izgubila v finalu proti argentinsko-italijanski navezi Gisela Dulko/Flavia Pennetta s 7:5, 3:6, 12:10.

Clijstersova bo branila naslov v New Yorku
Kim Clijsters, ki je s porazom proti Zvonarjovi v četrtfinalu končala nastope v Montrealu, bo branila naslov na odprtem prvenstvu ZDA, ki bo od 30. avgusta do 11. septembra v New Yorku. Belgijka je v Kanadi staknila še poškodbo.

"Niti malo ne dvomim o svojem nastopu na OP ZDA. Verjetno bom nastopila z bandažo na boku, a to še ne pomeni, da bom igrala kaj slabše. Verjamem, da bom na igriščih Flushing Meadowsa dostojno branila lanski naslov," je Belgijka zatrdila za tamkajšni časnik Le Soir.

Četrto igralko sveta čaka natančnejši pregled z magnetno resonanco, nato pa bodo zdravniki lahko potrdili, da ne gre za kakšno raztrganino. "Vendar sem prepričana, da bo po dveh, treh dneh počitka spet vse dobro," je zatrdila Clijstersova, ki je lani osvojila OP ZDA le nekaj tednov za tem, ko se je vrnila po dveletni odsotnosti, med katero je rodila hčerko Jado.

MONTREAL, finale
(2.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

WOZNIACKI (DAN/2) - ZVONARJOVA (RUS/8)
6:3, 6:2

Polfinale:
ZVONARJOVA (RUS/8) - AZARENKA (BLR/10)
7:6, 1:0, b.b.

WOZNIACKI (DAN/2) - KUZNECOVA (RUS/11)
6:2, 6:3


Dvojice, finale:
DULKO/PENNETTA (ARG/ITA/2)
- SREBOTNIK/ PESCHKE (SLO/ČEŠ/3)
7:5, 3:6, 12:10