Grega Žemlja in Blaž Kavčič sta odigrala ekshibicijski dvoboj na strehi Kristalne palače v BTC-ju. Foto: TZS
Grega Žemlja in Blaž Kavčič sta odigrala ekshibicijski dvoboj na strehi Kristalne palače v BTC-ju. Foto: TZS
Grega Žemlja in Blaž Kavčič
Grega Žemlja žal še ni pripravljen za največje napore. Kavčič je zelo utrujen po uspešni azijski turneji. Foto: TZS
Žemlja in Kavčič na strehi Kristalne palače

Turnir v Portorožu se začenja v ponedeljek. Dvoboj Žemlje in Kavčiča je bil obračun dveh slovenskih teniških igralcev, ki sta v karieri že presegla milijon ameriških dolarjev turnirskih nagrad. Žemlja še ni pripravljen na najtežje dvoboje, zato bo v Portorožu na turnirju za druge slovenske igralce zgolj stiskal pesti s tribun.

Žemlja tokrat v vlogi navijača
"Odločil sem se za popolno mirovanje, in tako bo, dokler se ne bom počutil sposoben igrati na najvišji ravni. V Portorož bom prišel v vlogi navijača, saj želim, da me eden izmed Slovencev nasledi na zmagovalnem prestolu. Škoda, ker ne morem igrati, saj je turnir eden najboljših na svetu," je dejal Žemlja.

Rola odpovedal nastop
Najboljši slovenski igralec Blaž Rola, 92. z lestvice ATP, je tik pred zdajci odpovedal nastop v Portorožu, ker mu rahlo poškodovano koleno ne omogoča varnega, še manj pa dobrega nastopa na trdi podlagi, tako da bo tudi on v času krajše rehabilitacije za kakšen dan v Portorož prišel na ogled.

Med Slovenci je tako najvišje uvrščen Kavčič, trenutno 98. igralec z lestvice ATP, ki bo v Portorožu četrti nosilec. Kavčič je dobro okreval po operaciji stopala, zato na obali računa na visoko uvrstitev. "Ta trenutek sem najbolj potreben počitka. Za menoj je ena najtežjih turnej v moji karieri, saj sem v treh tednih odigral 15 dvobojev, in to v visoki vlažnosti in skorajda neprimernih temperaturah. V Portorožu bo veliko odličnih igralcev, za vsak posamezen preboj v višji krog tekmovanja bo treba odigrati maksimalno dobro. Jaz bom dal svoj maksimum, pritiska pričakovanja pa ne čutim in ga tudi ne želim. Da bi se počutil kot glavni favorit? Sploh ne," je povedal Kavčič po vrnitvi z azijske turneje.

Letošnji nagradni sklad turnirja bo večji od lanskega, 50.000 ameriških dolarjev, prireditelji pa poleg tenisa obljubljajo tudi vrsto spremljevalnih dejavnosti.

Žemlja in Kavčič na strehi Kristalne palače