Grega Žemlja je upravičil vlogo favorita. Foto: Reuters
Grega Žemlja je upravičil vlogo favorita. Foto: Reuters
Slovencem dobro kaže
Izjava Grege Žemlje

Najprej je Grega Žemlja v Rdeči dvorani v Velenju pred okoli 500 gledalci s 6:0, 6:1 in 6:4 premagal Kristiana Plessa, nato pa je v drugem dvoboju dneva Blaž Kavčič v treh nizih porazil (6:2, 6:4, 6:4) še Frederika Nielsena.

Plessu se pozna dolga odsotnost
Žirovničan Žemlja je Plessa, ki je bil zaradi dolgega premora od profesionalnega tenisa neznanka za vse navzoče, odpravil v manj kot dveh urah. "Na trenutke je igral povsem solidno, v glavnem pa se je videlo, da že tri leta ne igra profesionalnega tenisa," je povedal Žemlja. Danska je v Šaleško dolino pripotovala z vsega enim igralcem z lestvice ATP, Nielsenom (226.).

Kavčič zmagal, čeprav ni igral vrhunsko
Slednji je nudil Kavčiču boljši odpor, a je bilo tudi to premalo za niz, kaj šele za zmago. "Nasprotnik je igral tenis, ki mi najmanj ustreza. Vse je vračal na prvo žogo, zato je tudi naredil veliko napak in igra je vseskozi nihala. Toda držal sem visoko raven zbranosti, bil vseskozi pozitiven in čeprav nisem igral vrhunskega tenisa, sem verjel vase in vedel, da lahko dvignem svojo igro," je dvoboj ocenil Kavčič.

Zaključna žoga za Semrajca in Bedeneta
Sloveniji tako do obstanka v I. Evroafriški skupini manjka le še ena zmaga, ki jo lahko doseže že v soboto v igri dvojic. Prvo zaključno žogo bosta poskušala izkoristiti Janez Semrajc in Aljaž Bedene, ki se bosta pomerila z navezo Friderik Nielsen/Thomas Kromann.

DAVISOV POKAL
I. EVROAFRIŠKA SKUPINA, 1. krog

Velenje (trda podlaga):
SLOVENIJA - DANSKA 2:0

Žemlja - Pless 6:0, 6:1, 6:4

Kavčič - Nielsen 6:2, 6:4, 6:4

Sobota ob 16.00:
Semrajc/Bedene - Nielsen/Kromann

Nedelja ob 16.00:
Žemlja - Nielsen
Kavčič - Pless
Kerberjeva poslala domov Šarapovo
Na teniškem turnirju v Parizu je izpadla prva nosilka Rusinja Marija Šarapova, ki jo je s 6:4 in 6:4 izločila Nemka Angelique Kerber.

PARIZ
(637.000 am. dolarjev, trda podlaga)


Četrtfinale, tabela:
KERBER (NEM/9) - ŠARAPOVA (RUS/1)
6:4, 6:4

WICKMAYER (BEL) - BARTHEL (NEM)

ZAKOPALOVA (ČEŠ) - GÖRGES (NEM/6)
3:6, 7:5, 6:1

BARTOLI (FRA/2) - VINCI (ITA/7)

Slovencem dobro kaže
Izjava Grege Žemlje