Grega Žemlja je proti Monaku dobil oba posamična dvoboja. Foto: BoBo
Grega Žemlja je proti Monaku dobil oba posamična dvoboja. Foto: BoBo
Žemlja in Kavčič imata še vedno zdravstvene težave
Tenisače čakajo obračuni z Južnoafričani
Žemlja v Mariboru zagotovil napredovanje

kala proti Monaku.

Žemlja je v Mariboru 20-letnega Catarinaja, 885. igralca z lestvice ATP, premagal s 6:2, 6:3, 6:1 in Slovenijo povedel v neulovljivo vodstvo 3:1. Dvoboj je trajal uro in 44 minut. V zadnjem obračunu je debitant Tilen Žitnik izgubil s 6:1, 4:6, in 2:6 proti Thomasu Ogerju.

"Priznam, da smo po porazu dvojic današnji tekmovalni dan vzeli, kot da bo na drugi strani mreže igralec, ki je proti meni popoln favorit. Menim, da sem bil v vseh elementih boljši nasprotnik, tekmec pa bi moral preobrniti nekaj v igri, saj je bil res daleč od uspeha. Davisov pokal terja številna presenečenja in prav na vsakega nasprotnika se moraš pripraviti, kot da je najboljši na svetu," je povedal Žemlja.

30-letni Žemlja je še enkrat dokazal, da je nesporna številka ena Slovenije v Davisovem pokalu. V trinajstih letih igranja je dosegel rekordno 33. zmago.

V naslednjem krogu se bo Slovenija pomerila z Južnoafriško republiko, ki je bila s 4:1 boljša od Estonije. Dvoboj bo na sporedu aprila, Slovenija pa bo gostovala. Do 1. evroafriške skupine je še en stopnica, sredi septembra tekma proti zmagovalki dvoboja Norveška - Danska.

"Prišli smo po zmago in jo dobili. Res pa je, da z večjimi težavami, kot smo pričakovali. Morda je v uvodnih manjkala zbranost in zato nekaj težav, danes pa je bil Žemlja precej boljši od nasprotnika. Aprila nas čaka Južnoafriška republika, kjer se igra na precejšnji nadmorski višini, kar je za vse gostujoče ekipe oteževalna okoliščina. Upam, da bomo tja potovali z vsemi tremi najboljšimi igralci," je povedal kapetan reprezentance Blaž Trupej.

DAVISOV POKAL
2. EVROAFRIŠKA SKUPINA, 1. krog

Maribor (trda podlaga):
SLOVENIJA - MONAKO 3:2

Kavčič - Catarina 6:4, 2:6, 6:2, 6:4

Žemlja - Arneodo 6:3, 6:4, 6:7 (5), 6:4

Kavčič/Žemlja - Arneodo/Balleret 2:6, 4:6, 3:6

Žemlja - Catarina 6:2, 6:3, 6:1

Žitnik - Oger 6:1, 4:6, 2:6

Žemlja in Kavčič imata še vedno zdravstvene težave
Tenisače čakajo obračuni z Južnoafričani
Žemlja v Mariboru zagotovil napredovanje