Grega Žemlja ostaja edini slovenski adut v Portorožu. Foto: www.alesfevzer.com
Grega Žemlja ostaja edini slovenski adut v Portorožu. Foto: www.alesfevzer.com
Žemlja dobival čestitke od vsepovsod
Radinski nemočen proti Italijanu Vanniju

Napet obračun je v odličnem vzdušju trajal skoraj dve uri in pol. Bašić je v prvem nizu dobil podaljšano igro s 7:5, tudi v drugem nizu sta oba zadržala začetne udarce, Žemlji pa je ključni brejk uspel v 12. igri. V odločilnem nizu je Žemlja zaigral sijajno, v sedmi in deveti igri je odvzel servis tekmecu iz Bosne in Hercegovine.

V petkovem polfinalu bo ob 20.00 igral proti Aleksandru Kudrjavcevu, ki je s 6:4, 1:6 in 6:1 odpravil drugega nosilca Paola Lorenzija.

"Zelo sem zadovoljen s svojo igro, predvsem pa spoznanjem, da nimam več težav z igranjem treh nizov. Ni bilo lahko, saj je tekmec na trenutke igral vrhunsko, vendar sem vztrajal do konca in uspel. Veliko mi pomeni vzpodbuda s tribun. Res je užitek igrati pred tako številno domačo publiko in upam, da se bo v petek zvečer na tribunah zbralo še več gledalcev," je po dvoboju povedal Žemlja, ki si je že zagotovil 29 točk za lestvico ATP, s katerimi bo naredil nov korak proti najboljšim. Že v ponedeljek se mu obeta uvrstitev okoli 250. mesta.

Radinski Portorož zapušča z dvignjeno glavo
Italijan Vanni na osrednjem igrišču ni dopustil senzacije. Že na uvodu je dvakrat odvzel servis 20-letnemu Mariborčanu in povedel kar s 4:0. V prvem nizu je Radinski 1.176. igralec na lestvici ATP, osvojil dve igri. V drugem nizu je Vanni zaigral še bolje, Radinski pa je naredil preveč neizsiljenih napak. Dvoboj je trajal le 54 minut.
"To je bila zame neverjetna izkušnja in velika spodbuda za naprej. Danes proti Vanniju sem čutil utrujenost, saj do zdaj še nikoli nisem igral treh dvobojev v štirih dneh proti tako močnim igralcem. Portorož zapuščam z visoko dvignjeno glavo in se že veselim naslednjih nastopov na turnirjih futures, na katerih odslej ne bom več igral v kvalifikacijah," je poudaril Radinski, ki je za uvrstitev v četrtfinale prejel 1245 evrov in 15 točk, ki ga bodo na novi lestvici ATP popeljale blizu 800. mesta.

Četrtfinale, tabela:
GOMBOŠ (SLK/5) - DONSKOJ (RUS)
2:6, 6:2, 6:3

VANNI (ITA/6) - RADINSKI (SLO)
6:2, 6:0

ŽEMLJA (SLO) - BAŠIĆ (BiH/8)
6:7 (5), 7:5, 6:3

KUDRJAVCEV (RUS) - LORENZI (ITA/2)
6:4, 1:6, 6:1

Žemlja dobival čestitke od vsepovsod
Radinski nemočen proti Italijanu Vanniju