Foto:
Foto:
Izraelski vojaki so vdrli tako v Gazo kot tudi na Zahodni breg.
V Nablusu je bil ubit 28-letni Palestinec.

Raketa vrste kasam, ki jih palestinski skrajneži izdelujejo v domačih delavnicah, je zadela stanovanjsko naselje v Sderotu v bližini Gaze.

Odgovornost za napad je prevzelo skrajno palestinsko gibanje Hamas, ki je po nedeljskem uboju njihovega vojaškega vodje v Siriji napovedalo maščevalne napade znotraj Izraela.

Nemirna noč za Palestince
Izraelska vojska je ponoči ob podpori helikopterjev vdrla v dve palestinski mesti in ubila več domnevnih skrajnežev. Palestinski viri poročajo, da se je približno sto izraelskih oklepnikov utrdilo na položajih v neposredni bližini Beit Lahije in Beit Hanuna.

Četrti napad v 24 urah
Izrael pa je v že četrtem napadu na begunsko taborišče Džabalja na severu Gaze v zadnjih 24 urah ubil dva Palestinca, so sporočili zdravniki. V begunskem taborišču Džabalaja naj bi pred tem s helikopterji napadli položaje domnevnih palestinskih skrajnežev. Ubit naj bi bil pripadnik skrajnega palestinskega gibanja in dva najstnika, ranjenih naj bi bilo 15 Palestincev. Na jugu območja Gaze naj bi bil ubit tudi 13-letni Palestinec, še trije mladi so bili ranjeni.

V Nablusu na Zahodnem bregu pa je izraelska vojska ubila 25-letnega pripadnika skrajnega gibanja Brigade mučenikov Al Akse, ki se je želel izogniti aretaciji. Sicer se je izraelska vojska po 48-urnih operacijah umaknila iz Dženina.

Med operacijo je ubila dva Palestinca, več kot sto pa jih je prijela. Porušila je tudi hišo domnevnega lokalnega voditelja Brigad mučenikov Al Akse Zakarije Zubaidija.