Olimpijske igre
Olimpijski prvakinji kazen zaradi nesporočanja lokacije
Črtani vsi rezultati po 21. septembra, 21. april 2017 ob 10:52 Olimpijska prvakinja v teku na 100 metrov z ovirami Američanka Brianna Rollins zaradi kršenja protidopinških pravil ne bo smela nastopati eno leto.
11
Foto: V Pjongčangu obljubljajo stadion do konca septembra
3
21. februar 2017 ob 10:41 Generalni sekretar organizacijskega odbora zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu (POCOG) Jeo Hjung Ku je zatrdil, da bo olimpijski stadion dokončan do septembra.
Foto: Olimpijski objekti v Riu še naprej žalostno propadajo
20
18. februar 2017 ob 12:29 Prireditelji zadnjih olimpijskih iger v Riu de Janeiru so obljubljali, da bo mesto po igrah živelo s športnimi objekti in drugo infrastrukturo, a pol leta po koncu OI ni tako.
Los Angeles, Budimpešta in Pariz v ciljni ravnini boja za OI
5
3. februar 2017 ob 21:08 Los Angeles, Budimpešta in Pariz so začeli sklepno kampanjo v boju za prireditelja poletnih olimpijskih 2024, ki ga bodo izbrali 13. septembra na skupščini Mednarodnega olimpijskega komiteja v Limi.
Tri kazahstanske dvigovalke uteži ostale brez londonskega zlata
4
27. oktober 2016 ob 12:30 Mednarodni olimpijski komite je zaradi uživanja poživil odvzel zlate medalje Kazahstankam Zulfiji Činšanlo, Maiji Manezi in Svetlani Podobedovi, ki so bile najboljše na olimpijskih igrah v Londonu.
Čičerova zaradi dopinga ostala brez pekinškega brona
9
6. oktober 2016 ob 17:14 Ruska atletinja Ana Čičerova je zaradi dopinga ostala brez bronaste medalje, ki jo je v skoku v višino osvojila leta 2008 na olimpijskih igrah v Pekingu.
Japonci dali še 1,3 milijarde evrov za olimpijski stadion
14
30. september 2016 ob 13:40 Japonska vlada je sprostila 1,3 milijarde evrov za začetek gradnje osrednjega olimpijskega stadiona, ki je glavna mora prirediteljev za poletne igre leta 2020.
Po odločitvi županje Rim ni več kandidat za organizacijo OI Nova županja Rima Virginia Raggi se je odločila, da bo umaknila kandidaturo italijanske prestolnice za organizacijo olimpijskih iger leta 2024.
11
Hekerska skupina razkrila tudi Nadala in Faraha Hekerska skupina Fancy Bears, ki je vdrla v bazo podatkov Svetovne protidopinške agencije, je objavila zdravstvene podatke 26 športnikov, ki so z dovoljenjem jemali substance, uvrščene na črni seznam.
127
"45 let sem v hokeju, pa ni bilo ene hale zgrajene ..." Prvič kot pomočnik, drugič kot glavi trener je rise popeljal na olimpijske igre, a evforije ne pozna in tudi odkrito prizna, da je pesimističen glede napredka hokeja v Sloveniji - Nik Zupančič.
107
Risi na Brniku: "Užitek je bilo igrati. Vedeli smo, za kaj gre" "Ekipni duh nas je znova popeljal na olimpijske igre. To ni kliše, fantje res dihamo en za drugega, smo kot ena velika družina," je branilec Mitja Robar izpostavil temelj uspeha risov.
59
Nov mejnik slovenskega hokeja – izjemni risi drugič zapored na OI Hokejska reprezentanca znova piše zgodovino! Drugič zapored bodo risi nastopili na olimpijskih igrah. Nastop v Pjongčangu so si zagotovili z zmago po kazenskih strelih nad Belorusijo (2:3).
591
Bodo Slovenci pokvarili hokejski praznik v Belorusiji? Veliki finale Minska, ki pa zaradi risov lahko postane Vojens II. Tako za Beloruse kot Slovence v boju za olimpijske igre 2018 šteje samo zmaga, zlepa ali zgrda.
90
Slovenci z odliko opravili drugi del naloge v Minsku Slovenski hokejisti so v Minsku zmagali tudi na drugi tekmi v kvalifikacijah za OI. Dance so premagali s 3:0. Odločilno srečanje jih čaka v nedeljo ob 16.00 proti Belorusiji.
320
V Minsku ponoviti Vojens in znova zagreniti življenje Dancem Risi so naredili prvi korak proti Pjongčangu, ki pa je za danske leve po šoku skoraj samo še privid. Slovenci že vedo, da o potniku za olimpijske igre 2018 odloča nedeljska tekma z Belorusi.
43
Silovit prvi korak risov proti Pjongčangu Hokejska reprezentanca je uspešno začela kvalifikacije za olimpijske igre leta 2018. V Minsku je na prvi tekmi kar s 6:1 nadigrala Poljsko.
163
Risi v boj za OI 2018, a ne smejo pozabiti na Malasinskega V Minsku se začenja zares, hiter in udaren turnir, kot se za hokej spodobi, glavna nagrada pa so olimpijske igre v Pjongčangu 2018. Za uvod Slovenija ob 14.00 igra s Poljsko.
37
Največji dominatorji so Kitajci v namiznem tenisu Med olimpijskimi športi je najbolj dominantna država Kitajska, ki je v namiznem tenisu osvojila kar 28 od mogočih 32 zlatih medalj.
5
Afera kenijskega olimpijskega komiteja – generalni sekretar za zapahi Dan po razpustitvi kenijskega olimpijskega komiteja je policija v Nairobiju priprla generalnega sekretarja te organizacije Francisa K. Paula.
16
Nik Zupančič verjame v ponovitev Vojensa Hokejska reprezentanca se pripravlja na kvalifikacije za olimpijske igre leta 2018, selektor Nik Zupančič pa verjame, da so risi lahko v Belorusiji tako uspešni, kot so bili pred tremi leti na ...
19
Citat za prebrat
link
Ivica Kostelić
2
21. september 2017 ob 11:58 Če obstaja možnost za moj nastop v kombinaciji v Pjongčangu, je ta res zelo majhna. Ne bi dal denarja za to. Jadranje mi je zelo všeč. Morda bom imel kakšne večje cilje v tem športu.
Več novic ...
Anketa: 18. september 2017 ob 05:06

Kdo je bil za Dragićem in Dončićem tretji najboljši slovenski posameznik na košarkarskem EP-ju?

Anthony Randolph
Klemen Prepelič
Gašper Vidmar
Arhiv
Kazalo