Norveške biatlonke v postavi Synnove Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff in Marte Olsbu so razveselile 25.000 domačih navijačev, med katerimi je bil tudi kralj Harald IV. Foto: EPA
Norveške biatlonke v postavi Synnove Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff in Marte Olsbu so razveselile 25.000 domačih navijačev, med katerimi je bil tudi kralj Harald IV. Foto: EPA
Teja Gregorin
Slovenke (na sliki Teja Gregorin) so pokazale eno najboljših predstav v zadnjem času. Z devetim mestom v konkurenci 23 reprezentanc so za seboj pustile države, kot so Rusija, Švedska, ZDA, Finska ... Foto: www.alesfevzer.com
Zelo dober nastop Slovenk v Oslu
Slovenske biatlonke se predstavijo

na svetovnem prvenstvu v Oslu osvojile deveto mesto.

Slovenke so se izkazale in pokazale najboljšo tekmo po dolgih letih. Prva v štafeti Andreja Mali je predala kot 11., nato je Teja Gregorin po 100-odstotnem strelskem nastopu napredovala na šesto mesto, od vodstva jo je ločilo le devet sekund.

Erženova predala kot peta
Sledila je Anja Eržen, ki je popravljala dva strela, a kljub temu napredovala še za eno mesto. Kot zadnja je nastopila najmlajša v slovenski reprezentanci, 18-letna Urška Poje, ki je na SP-ju nastopila le v štafeti, potrdila talent, morala dvakrat popravljati na prvem streljanju, nato pa z ekspresno petico stoje Sloveniji obdržala mesto med deseterico, kar je lep uspeh v konkurenci 23 reprezentanc.

Gregorinova: Kdor čaka, dočaka
"Končno ena res dobra tekma na strelišču in na progi. Čakala sem jo celo sezono in očitno je res, da kdor čaka, dočaka," je bila zadovoljna Gregorinova, nosilka olimpijske medalje iz Sočija 2014. "Nisem pričakovala, da bomo tako visoko, zato sem bila zelo nervozna. Na srečo mi je uspel strelski nastop leže, stoje pa se je že pokazal tisti pritisk, saj so bile za mano številne odlične tekmovalke, vseeno pa mi je hitro uspelo popraviti oba zgrešena strela in obdržati visoko mesto. Zelo sem vesela," pa je po tekmi povedala Erženova.

Prvakinje so postale Norvežanke v postavi Synnove Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff in Marte Olsbu, ki so za pet sekund ugnale Francijo, medtem ko so bile tretje branilke naslova Nemke.

V soboto moška štafeta
V soboto bodo v štafeti nastopili moški, v nedeljo pa sta na sporedu še obe tekmi s skupinskim startom, kjer bo zlato z lanskega SP-ja branil Jakov Fak, ki bo tudi edini Slovenec na nedeljskih tekmah. Fak bo zato izpustil sobotno štafetno tekmo, saj se želi spočiti pred nedeljo.

Teden dni kasneje bodo biatlonci sklenili svetovni pokal v ruskem Hanti Mansijsku.

                            
                                       
Štafeta, 4 x 6 km (Ž):             *   
 1. NORVEŠKA           1:07:10,0 (0+6) 
    Solemdal/Birkeland/Eckhoff/Olsbu   
 2. FRANCIJA                +5,3 (0+8) 
    Braisaz/Bescond/Chevalier/Habert   
 3. NEMČIJA                 28,6 (0+4) 
 Preuss/Hildebrand/Hammerschmidt/Dahlmeier 
 4. POLJSKA               1:08,4 (0+7) 
 5. UKRAJINA              1:27,7 (1+5) 
 6. ČEŠKA                 1:49,3 (3+6) 
 7. ITALIJA               1:49,3 (1+8) 
 8. KAZAHSTAN             2:08,4 (0+7) 
 9. SLOVENIJA             2:54,9 (0+5) 
    Mali/Gregorin/Eržen/Poje           
10. ŠVEDSKA               3:04,6 (1+6) 
                                       
     * - kazenski krogi + poprave      
 
Zelo dober nastop Slovenk v Oslu
Slovenske biatlonke se predstavijo