Marie Dorin Habert in Anais Bescond sta le na zadnjem strelišču zgrešili enkrat. Vseh preostalih 19 strelov sta zadeli in se v cilju veselili dvojne zmage za Francijo. Foto: EPA
Marie Dorin Habert in Anais Bescond sta le na zadnjem strelišču zgrešili enkrat. Vseh preostalih 19 strelov sta zadeli in se v cilju veselili dvojne zmage za Francijo. Foto: EPA
Marie Dorin Habert je specialistka za svetovna prvenstva. Na tekmah svetovnega pokala je zmagala enkrat, na svetovnih prvenstvih pa ima kar tri zlate medalje. Foto: Reuters
Laura Dahlmeier
Laura Dahlmeier, ki je v velikem slogu osvojila zlato medaljo na zasledovalni tekmi, je s sijajnim tekom prišla do brona. Foto: EPA
Poiree o prevladi Francije: Izšolali trenerje in serviserje
Gregorinova zadovoljna s 23. mestom

Tako se v Oslu nadaljuje francoska prevlada. Francozi so na tem SP-ju osvojili že šesto in sedmo odličje, od teh so štiri zlate medalje.
Francozinji, ločilo ju je 12 sekund, sta bili razred zase, saj sta bronasto Lauro Dahlmeier prehiteli za več kot minuto. Obe sta zgrešili po enkrat, na zadnjem strelskem nastopu, a sta si že pred tem priborili veliko prednost. 22-letna Nemka je znova blestela v teku in si tako priborila že tretjo posamično medaljo na tem prvenstvu.
Nemka Franiziska Hildebrand je bila še na zadnjem vmesnem času na tretjem mestu, v končnici pa ritma ni zdržala in zdrsnila na peto mesto, saj jo je prehitela tudi Čehinja Veronika Vitkova, ki je bila od brona oddaljena pet sekund.

Prepočasen tek Gregorinove
Teja Gregorin je nastopila po pričakovanjih in zasedla 23. mesto. Zgrešila je en strel, zadnjega na drugem streljanju, in za zmagovalko zaostala za slabe tri minute.
Andreja Mali in Anja Eržen sta končali na koncu druge tretjine nastopajočih, na 59. in 62. mestu.

Nastop na strelišču ji je kar uspel
"Nisem več v tistih mladih letih," je po nastopu nekoliko slabši tekaški nastop razložila Gregorinova in dodala: "Škoda za tisti zgrešeni strel, a glede na prejšnjo tekmo mi je nastop na strelišču kar uspel. Borila sem se tudi na progi, se v zadnjem krogu držala Norvežanke, pred tem pa sem seveda nekaj izgubljala, a glede na pripravljenost sem taktično tekla dobro." "Nisem narejena za to najdaljšo razdaljo, saj vem, da nisem najhitrejša, zato sem vedela, da moram biti čim boljša na strelišču," pa je po tekmi dejala Malijeva. Preveč je bilo zgrešenih tarč pri Erženovi: "Skušala sem se zbrati, a ni šlo."
V četrtek moška posamična tekma
V četrtek ob 15.30 bo na sporedu moška tekma na 20 km, dekleta v petek čakajo štafete, kjer bo priložnost prvič na SP-ju dobila tudi Urška Poje.

Posamična tekma, 15 km (Ž):         * 
 1. M. DORIN HABERT  FRA   44:02,8 (1)
 2. A. BESCOND       FRA     +12,2 (1)
 3. L. DAHLMEIER     NEM    1:17,8 (2)
 4. V. VITKOVA       ČEŠ    1:26,8 (1)
 5. G. SOUKALOVA     ČEŠ    1:36,8 (2)
 6. F. HILDEBRAND    NEM    1:37,7 (1)
 7. K. GUZIK         POL    1:39,4 (1)
 8. D. WIERER        ITA    1:43,3 (2)
 9. I. VARVINEC      UKR    1:56,3 (1)
10. A. RUNGGALDIER   ITA    1:57,5 (1)
...                                   
23. T. GREGORIN      SLO    2:46,4 (1)
59. A. MALI          SLO    5:56,5 (2)
62. A. ERŽEN         SLO    6:06,4 (4)
                                      
  * - zgrešeni streli/kazenske minute 

Skupni vrstni red (22/26):                        
 1. G. SOUKALOVA       ČEŠ    996 točk 
 2. M. DORIN HABERT    FRA    910      
 3. D. WIERER          ITA    868      
 4. K. MÄKÄRÄINEN      FIN    737      
 5. F. HILDEBRAND      NEM    708
...      
48. T. GREGORIN        SLO    107      
96. A. MALI            SLO      2      
99. A. ERŽEN           SLO      2      
Poiree o prevladi Francije: Izšolali trenerje in serviserje
Gregorinova zadovoljna s 23. mestom