Jakov Fak ima na Pokljuki že zmago za svetovni pokal in gotovo bo naredil vse za nov uspeh na svojem
Jakov Fak ima na Pokljuki že zmago za svetovni pokal in gotovo bo naredil vse za nov uspeh na svojem "domačem terenu". Foto: BoBo
Fak in Gregorinova upata na dvig forme na Pokljuki
Na Pokljuki pričakujejo velik obisk
Fak: Na Pokljuki nimam kaj za izgubiti

Podpredsednik organizacijskega odbora Borut Farčnik je na predstavitvi tekmovanj potrdil, da so proge dobro pripravljene, da so na Pokljuko iz Hochfilzna, kjer so biatlonci tekmovali v preteklem tednu, že prišli prvi tuji tekmovalci, ob tem pa dodal, da pričakuje tudi velik obisk. Samo v četrtek si bo tekme ogledalo tudi 2.500 otrok. "Želja so še dobri izidi slovenskih tekmovalcev in tekmovalk," je dejal.

Obeta se bogat spremljavalni program
Generalni sekretar Tomaž Šušteršič je dodal, da na Pokljuki konec tedna prirejajo tudi bogat spremljevalni program s Sašem Avsenikom in Veselimi Begunjčani, v šotoru ob tekmovališču bo nastopal Daniel Rampre. Ob 20. izvedbi tekmovanj bo v Hotelu Golf od četrtka naprej odprta tudi razstava z utrinki dveh desetletij svetovnega pokala.

Na Pokljuko z avtobusom
Tudi letos bo za pot na Pokljuko veljal spremenjen prometni režim. V četrtek in petek bo avtobus navijače vozil na Pokljuko s parkirišča pred Ledno dvorano na Bledu, v soboto in nedeljo pa od industrijske cone v Rečici. Novost je tudi avtobus iz bohinjske smeri, ki bo pot začenjal v Bohinjski Bistrici.

Na Pokljuki pa si znova obetajo tudi številne tuje goste, ki bodo s sprintom, zasledovanjem in tekmo s skupinskim startom videli morda najbolj atraktiven biatlonski program sploh.

Žarek upanja v Hochfilznu
Visoke cilje imajo tudi slovenski tekmovalci. Novi prvi človek slovenskega biatlona Janez Ožbolt je priznal, da uvod v sezono ni bil povsem po slovenskih notah, a vsaj tekma v Hochfilznu je pokazala, da se krivulja uspehov obrača navzgor. "Prvo ime ostaja Jakov Fak, ki je že potrdil dobro pripravljenost, Klemen Bauer je nekako konstanten v točkah in prepričan sem, da bo tudi Teja Gregorin končno pokazala zobe. Drugi bodo nastopili po najboljših močeh," je dejal Ožbolt.

Jakov Fak obiskal okulista
"Stvari gredo na bolje in pred novim letom si želim lepo darilo zase, za navijače in organizatorje," pa pred tekmami pravi Fak, ki je pred dvema sezonama na domači tekmi že stal na najvišji stopnički. V Hochfilznu se je na zasledovalni tekmi prvič prebil med deseterico in morda bo naslednji korak uvrstitev na stopničke za zmagovalce. Danes je bil Fak pri okulistu, a z lečami na Pokljuki zanesljivo še ne bo tekmoval.

Gregorinova in Bauer si želita dvigniti doslej pokazano formo. "Pomembna prednost bo tudi domača tekma z domačimi navijači. Tukaj smo 100 dni na leto, na pamet poznamo infrastrukturo, določene dele proge in tudi tudi hrana bo domača," pa je zadeve, ki so v prid Slovencem na domačem svetovnem pokalu, opisal Bauer.

Četrtek ob 14.30:
Šprint,- 10 km (M)

Petek ob 14.30:
Šprint, 7,5 km (Ž)

Sobota ob 11.15:
Zasledovalna tekma, 12,5 km (M)
Ob 13.30:
Zasledovalna tekma, 10 km (Ž)

Nedelja ob 12.00:
Skupinski štart, 15 km (M)
Ob 14.15:
Skupinski štart, 12,5 km (Ž)

Prenosi na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Fak in Gregorinova upata na dvig forme na Pokljuki
Na Pokljuki pričakujejo velik obisk
Fak: Na Pokljuki nimam kaj za izgubiti