Domen Prevc je bil lani najboljši mladi skakalec zime. Foto: Reuters
Domen Prevc je bil lani najboljši mladi skakalec zime. Foto: Reuters
V Engelbergu je bil lani prvi in drugi. Foto: EPA

Skakalnica v Švici najmlajšemu od bratov Prevc ustreza, saj je na tej napravi na treh od štirih tekem skočil na stopničke. Lani je bil prvi in drugi. Podobnega uspeha letos ni pričakovati, saj se 18-letnik zaradi slabše forme ni uvrstil v slovensko ekipo. Njeogv prvi nastop v sezoni je bil načrtovan za novoletno turnejo, a ga je trener Goran Janus vpoklical že za Engelberg.

Tekmi bosta v soboto in nedeljo. Kvalifikacije bodo v petek. Pred odhodom v Švico se je z najmlajšim izmed bratov Prevc pogovarjala novinarka TV Slovenija Polona Bertoncelj.


Dočakali ste vrnitev v svetovni pokal. Sezona se bo za vas začela decembra. Ste nestrpno čakali, da se vrnete?
Ne, nisem, ker skoki niso bili na nekem nivoju. To je zame kar majhno presenečenje, ker je bil sprva načrt, da se vrnem na novoletni turneji. Zdaj je prišla možnost, da se vrnem že v Engelbergu, in z veseljem sem jo sprejel.

Kakšen je vaš trenutni nivo skakanja? Vemo, da vam je ta teden treninge preprečilo vreme.
Ja, vreme je malce ponagajalo, in ne vem, na kakšnem nivoju točno sem, ampak treningi na suhem v dvorani so bili zelo dobri. Vse je funkcioniralo, tako kot je treba. Zadnji teden smo delali precej na prožnosti in sproščenosti. Ne vidim razloga, zakaj v Engelbergu ne bi šlo, zakaj se ne bi forma še stopnjevala. Upam, da bo res tako.

Engelberg je prizorišče po vaši meri. Štiri tekme, peto, dve drugi mesti, prvo mesto. Je to dodatna spodbuda pred odhodom v Švico?
Sprva nisem bil gotov, kaj bo to prineslo, ampak zdaj, ko se bliža tekma, imam vse boljše občutke, kako bom šel na tekmo, kaj bomo delali tam. Strahu pred tekmo je vedno manj. Vedno bolj sem odločen.

Kaj pa trema pred prvo tekmo v sezoni?
Trema zagotovo bo. Ne toliko na zavednem, ampak na nezavednem delu. To ne bo moja prva tekma v svetovnem pokalu in bo vse skupaj rutinsko. Bo pa posebna, ker bo prva tekma v sezoni.

Pogovor z Domnom Prevcem
Pogovor z Domnom Prevcem