Peter Prevc si je že v Almatyju, kjer je zmagal dvakrat, zagotovil skupno zmago v svetovnem pokalu. Foto: EPA
Peter Prevc si je že v Almatyju, kjer je zmagal dvakrat, zagotovil skupno zmago v svetovnem pokalu. Foto: EPA
Prevc tudi po osvojenem globusu ne popušča
Adam Malysz: Prevc je neverjeten in nima tekmeca

Mlajši izmed bratov Prevc se je po osvojenem naslovu mladinskega svetovnega podprvaka vrnil v svetovni pokal. Zaradi izpuščenih tekem je izgubil mesto med deseterico v skupnem seštevku, a ni imel težav v kvalifikacijah in je s skokom 127,5 m zaostal le za Čehom Romanom Koudelko ter ljubljencem domačega občinstva Kamilom Stochom. Oba sta skočila 132,5 m.

Slovenija na skakalnici Adama Malysza nastopa s šesterico najbolje uvrščenih v svetovnem pokalu. Vsi so suvereno opravili s kvalifikacijskim sitom. Za Domnom je bil drugi najboljši Slovenec Jaka Hvala, ki je bil s 120,5 m med kvalifikanti 13., po skoku pa je prevzel vodstvo. 118,5 m Roberta Kranjca je bilo dovolj za 19. mesto, 117,5 Anžeta Laniška, ki je tako kot mlajši Prevc skakal na mladinskem svetovnem prvenstvu, za 24., 117,0 m Jurija Tepeša pa za 30. V Wisli bo tekma v petek ob 20.30, v soboto pa ob 16.00. Neposredni prenos boste lahko spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju.

Peter najdaljši med že uvrščenimi na tekmo
Peter Prevc
je na Poljsko že prišel kot zmagovalec svetovnega pokala. As iz Dolenje vasi si je veliki kristalni globus zagotovil pretekli konec tedna v Almatyju, kjer je dvakrat slavil. Šest tekem pred koncem - pred Planico bosta dve tekmi še v Titisee-Neustadtu - ima tako že neulovljivo prednost in lahko neobremenjeno skače, a Peter je perfekcionist in nekaj mejnikov v tej sezoni še lahko doseže. Tudi z Malyszevo skakalnico se je hitro spoprijateljil in tako, kot je to vselej letos, je stopnjeval nastope. Med že uvrščenimi skakalci na tekmo je bil v kvalifikacijah s 131,0 m najdaljši. Meter manj je zmogel drugi najuspešnejši Michael Hayböck.

V dveh serijah za trening so bili Slovenci slabši kot v kvalifikacijah. Najboljša sta bila brata Prevc. Peter je bil v prvi seriji s 125 m sedmi, v drugi pa z enako daljavo tretji. Najboljša sta bila sicer Norvežana, v prvi seriji Johann Andre Forfang (131,5 m), v drugi pa Kenneth Gangnes (127,5 m).

Prevc tudi po osvojenem globusu ne popušča
Adam Malysz: Prevc je neverjeten in nima tekmeca