Anna Fenninger je v lanski sezoni za las premagala Tino Maze v boju za veliki kristalni globus. Letos je Avstrijko ustavila poškodba. Foto: EPA
Anna Fenninger je v lanski sezoni za las premagala Tino Maze v boju za veliki kristalni globus. Letos je Avstrijko ustavila poškodba. Foto: EPA

Pred sezono si je 26-letna Avstrijka hudo poškodovala koleno in samo vprašanje je, ali bo v naslednji že lahko v boju za veliki kristalni globus in ali ji bo uspelo ubraniti naslov svetovne prvakinje v superveleslalomu in veleslalomu.

Kako napreduje in kaj počne v tej zimi, ko ni na snegu, si lahko preberete v nadaljevanju. Z najboljšo smučarko lanske sezone se je za TV Slovenija pogovarjala Ana Kobal.



Kako poteka rehabilitacija po hudi poškodbi kolena?

Če bo šlo tako naprej kot do zdaj in če bom lahko trenirala po načrtu, upam, da bom avgusta že lahko smučala. Zdaj je še težko reči, v šestih mesecih se lahko zgodi še marsikaj, jaz treniram na polno, da bi ta cilj dosegla, to je optimalno, kar bi lahko ...

Kako se znajdete, ko po dolgih letih zime ne preživljate na snegu?
Zdaj imam končno res čas zase, zdaj imam končno čas tudi za druge reči, da malo pogledam za nazaj, kaj vse je bilo. Težko pa je seveda v glavi vse spremeniti, bil si na najvišji možni ravni in kako zdaj spet priti do tja. Cilj je zdaj priti nazaj, vem kako to gre, moram pa si vzeti čas, ampak hkrati 100-odstotno delati na sebi, to trenutno zahteva več premagovanja, kot če si v karavani, ko je to avtomatsko. Zdaj se moram vsak dan priganjati, da treniram.

Razen Lindsey Vonn letos ni pravih zvezdnic. Je zato vse skupaj manj zanimivo?
Zagotovo je škoda, da številnih znanih obrazov ni zraven, ampak, kot sem že rekla, je to priložnost za druge, le izkoristiti jo morajo. Lara Gut je trenutno v položaju, ko lahko zraste v zvezdo, to lahko izkoristi in to je v redu. Tudi druge se morajo poriniti naprej in to priložnost izkoristiti. Ampak to ni mogoče od danes na jutri, da postaneš zvezda lahko traja zelo dolgo, zdaj je priložnost, da to naredijo. Prepričana sem, da bo v prihodnje prišlo še veliko zanimivih obrazov. Sama upam, da bom v prihodnji sezoni spet lahko zraven.

Če bi se morali odločiti zdaj, kdo mislite, da bo dobil veliki kristalni globus, Lara Gut ali Lindsey Vonn?
Zdaj bi stavila na Laro, ampak mislim, da bo zmagala tista, ki bo naredila manj napak, ki bo bolj konstantna. Upam, da bo zelo napeto.

Anna Fenninger ekskluzivno za TV SLO
Anna Fenninger ekskluzivno za TV SLO