Anna Fenninger je bila na smukaških tekmah svetovnega pokala že osemkrat na stopnicah za zmagovalke, vendar zmage še nima. Foto: Reuters
Anna Fenninger je bila na smukaških tekmah svetovnega pokala že osemkrat na stopnicah za zmagovalke, vendar zmage še nima. Foto: Reuters

26-letna Fenningerjeva je imela burno poletje in je celo razmišljala, da bi končala kariero (o tem, da bi smučala za drugo reprezentanco, kot pravi, ni bilo govora), vendar je zgladila vse spore z avstrijsko smučarsko zvezo. Z nemškim menedžerjem Klausom Kärcherjem sta se sporazumno razšla, na čeladi oziroma kapi pa bo lahko imela svojega pokrovitelja - tistega, ki je dolga leta stal ob strani tudi Tini Maze. Prav danes je Anna Fenninger s svojim glavnim pokroviteljem sklenila štiriletno pogodbo, ob tem pa novinarjem predstavila svoje cilje.

Švedski alpski smučar Matts Olsson, specialist za veleslalom (ima že nekaj uvrstitev med deseterico v svetovnem pokalu, letos pa je bil na SP-ju v tej disciplini peti), si je na treningu v Argentini poškodoval koleno. Vse kaže, da v novi sezoni ne bo mogel tekmovati.

Avstrijka želi zmagati na čim več tekmah in seveda slaviti v skupnem seštevku svetovnega pokala, v katerem je lani za las ugnala Tino Maze. "Vesela sem, da grem lahko neobremenjena v novo sezono. Zelo dobro mi gre, imam vso podporo, ki jo potrebujemo, da lahko uspešno nadaljujem kariero. Pomembno mi je, da se osebno in karierno lahko razvijam naprej. Želim napredovati v hitrih disciplinah, zato sem več trenirala smuk."

Prvi preizkus čaka smučarsko karavano kot vedno v Söldnu. Smučarke bodo na veleslalomu za svetovni pokal tekmovale 24. oktobra, smučarji pa pridejo na vrsto dan pozneje.