Filip Flisar je po dveh uvrstitvah na stopničke tokrat končal nižje. Foto: EPA
Filip Flisar je po dveh uvrstitvah na stopničke tokrat končal nižje. Foto: EPA

Flisar je tokrat izpadel že v prvi vožnji. "Ni nobene panike oziroma pretiranega razočaranja. Kros pač ni alpsko smučanje, da bi bili najboljši vedno pri vrhu, pri nas je veliko odvisno tudi od drugih stvari, ne samo od dobrega smučanja. Danes se mi ni posrečilo, boj za Blažem je bil hud, med drugim sva tudi trčila in oba izgubila hitrost. Ni se izšlo, a to ne bo vplivalo na mojo samozavest. Vem, da dobro smučam, vem, da sem dobro pripravljen. Danes so bili drugi boljši, moram reči, da se mi je poznala utrujenost s prve tekme, a to ni izgovor. Verjamem, da bom v Innichenu, če tekma naslednji teden sploh bo, spet na zmagovitih tirnicah," ni bil pretirano razočaran Flisar, ki je tudi pohvalil mladega Ogorelca: "Blaž je dober smučar, če bo dobro treniral, lahko pride v svetovni vrh."

Ogorelc je v osmini finala v svoji skupini zasedel drugo mesto, v četrtfinalu pa je bil v skupini, v kateri je bil razred zase poznejši zmagovalec, olimpijski in nekdanji svetovni prvak ter zmagovalec svetovnega pokala, Jean Frederic Chapuis, tretji.

Krajnc: Slovenija konkurira velesilam
"Blaž je sicer startal zelo dobro, a v sredinski sekciji mu je poleg Francoza ušel še en konkurent in tako je v svoji skupini končal kot tretji. Na koncu je bil kar malce razočaran, a če podrobneje pogledamo, moramo biti zadovoljni. Slovenija kljub mali ekipi konkurira velesilam, to je lepo videti. Da je bil Blaž pred Filipom, je dokaz, da je tudi on zelo dobro pripravljen,"
je dogajanje pospremil Luka Krajnc, glavni trener reprezentance.

Kot že omenjeno, je zmagal Francoz Chapuis pred Avstrijcem Thomasom Harasserjem in Kanadčanom Christopherjem Delboscom. V ženski konkurenci je slavila Švedinja Anna Holmlund.