Tina Maze je po naporni sezoni z nasmehom na ustih pozdravila navijače. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tina Maze je po naporni sezoni z nasmehom na ustih pozdravila navijače. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Navijači
Navijači so s skandiranjem, baloni in zastavami pričakali slovenske športne junake te zime. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kongresni trg pozdravil športne junake
Sprejem za zimske junake v Ljubljani

Mazejeva, dobitnica velikega in dveh malih kristalnih globusov v letošnji sezoni, je na oder Kongresnega trga prišla ob spremljavi njene pesmi "My way is my decision" (Moja pot je moja odločitev).

"Super ste. Bravo, Ljubljana. Malo mi je nerodno. Super sezona je za mano," je ob pogledu na večtisočglavo množico izjavila Mazejeva, ki so se ji na odru pridružili tudi člani njene ekipe aMaze vodja Andrea Massi, trener Livio Magoni in fizioterapevtka Nežka Poljanšek, medtem ko se je serviser Andrea Vianello odločil za pot domov.


Maze: Se vidimo čez eno leto
Korošica je nato visoko dvignila veliki kristalni globus, ki so ga navijači pospremili s skandiranjem "Tina, Tina". Potem ko je Mazejeva skupaj z reprezentančnimi kolegi odpela pesem "My way is my decision", je Massi napovedal, da bodo poskusili izjemen uspeh ponoviti tudi v naslednji, olimpijski sezoni. Temu je pritrdila tudi Mazejeva, ki je občinstvo izzvala: "Se vidimo prihodnje leto. Če boste tu, bom jaz tudi."

Aplavz tudi za biatlonce, skakalce in deskarja
Predtem so se na odru Kongresnega trga zvrstili še drugi slovenski športni junaki letošnje zime: biatlonska reprezentanca z Jakovom Fakom, ki je na svetovnem prvenstvu osvojil bron, skakalna reprezentanca s Petrom Prevcem, ki je na svetovnem prvenstvu osvojil srebro in bron, medtem ko se je deskar Rok Marguč, svetovni prvak v paralelnem slalomu, na Kongresni trg oglasil po telefonski zvezi iz Sierre Nevade, kjer se pripravlja na konec sezone.

Fak bo za nasvet vprašal Mazejevo
Fak se je zahvalil navijačem za podporo in med drugim dejal, da se biatlonci trdo borijo za vsako točko. V naslednji sezoni bo napadal olimpijsko medaljo, njegov cilj pa je tudi veliki globus. Pri tem bo vprašal za nasvet tudi Mazejevo. Biatloncem so sledili skakalci. "Nisem pričakoval toliko ljudi, sem se komaj do odra prebil," pa je dejal Prevc in napovedal boj za visoka mesta na finalu svetovnega pokala konec tedna v Planici.

Mazejeva na kosilu pri premierju Janši
Pred sprejemom na Kongresnem trgu je predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša skupaj z ženo Urško Bačovnik Janša gostil Mazejevo in njeno najožjo ekipo na kosilu v Vili Podrožnik. Janša je ob tem Korošici čestital za izjemne uspehe, ki pomenijo tudi veliko promocijo Slovenije. Črnjanko je sprejel še minister za šolstvo, znanost, šport in kulturo Žiga Turk.

Nekaj utrinkov torkovega dogajanja si oglejte v spodnji galeriji.

Kongresni trg pozdravil športne junake
Sprejem za zimske junake v Ljubljani