Gloria Kotnik se z dobro popotnico podaja na Roglo. Foto: www.alesfevzer.com
Gloria Kotnik se z dobro popotnico podaja na Roglo. Foto: www.alesfevzer.com

S tem je zasedla osmo mesto. V kvalifikacijah je dobitnica brona v paralelnem veleslalomu v Pekingu postavila 11. čas. V osmini finala je 34-letna Velenjčanka premagala Italijanko Jasmin Coratti, proti Nemki, tretji iz kvalifikacij, je priložnost zamudila v zgornjem delu, nato je tekmico lovila, a ji je zmanjkalo šest stotink sekunde.

Ledecka še vedno najboljša

Čeprav v zadnjih letih prednost daje alpskemu smučanju, je dejstvo, da je še vedno najboljša Čehinja Ester Ledecka. Zmagala je drugič zapored, v finalu je le za stotinko sekunde premagala Avstrijko Sabine Schöffmann, tretje mesto je zasedla Japonka Cubaki Miki.

Slovenci prvič brez izločilnih bojev

Slovenci se niso izkazali, saj so prvič v letošnji sezoni ostali brez finalnega nastopa. Še najbližje izločilnim bojem je bil Tim Mastnak, ki je v kvalifikacijah zasedel 22. mesto, Žan Košir, v soboto šesti, je bil tokrat 30., Roka Marguča pa so diskvalificirali.

Naslednja postaja Rogla

Zmagal je Južni Korejec Sangho Lee, drugo in tretje mesto pa sta zasedla Avstrijca Andreas Prommegger in Fabian Obmann, lanski zmagovalec svetovnega pokala. Karavana se seli na Roglo, kjer bo v četrtek paralelni veleslalom.

Gloria Kotnik izpadla v četrtfinalu, nova zmaga za Ledecko