Žan Košir. Foto: EPA
Žan Košir. Foto: EPA

Gloria Kotnik, 11. iz kvalifikacij, se je v osmini finala pomerila z Ukrajinko Anamari Danča. Že kmalu po štartu na modri progi je zaostala, ob merjenju prvega vmesnega časa je za Dančo, ki je v kvalifikacijah postavila šesti čas, zaostala za dobro sekundo, na koncu je izpadla z zaostankom sekunde in pol.

Kmalu zatem se je na progo podal tudi Žan Košir, ki se je edini od slovenskih deskarjev prebil v izločilne boje. Pomeril se je z Avstrijcem Fabianom Obmannom. Oba sta bila zelo izenačena, ob merjenju vmesnega časa je Košir zaostajal 26 stotink, v spodnjem delu je nato navil tempo, obetal se je morda celo fotofiniš, nato pa je štiri vratca pred ciljem storil napako in odstopil.

"Zadovoljen sem s svojo konstantnostjo, saj sem se z izjemo tekme na Rogli vedno uvrščal v izločilne boje. Imel sem zelo dober uvod decembra, bil sem četrti in peti. To sem nekako držal januarja in na koncu na žalost malce popustil," je svojo veleslalomsko sezono ocenil 39-letni Tržičan. "Zadnji del sezone smo morali oddelati brez trenerja, kar se pozna in manjka malo ekipe. Sem zadovoljen, saj napredujem v veleslalomu, ki je olimpijska disciplina. Zdaj pa nas čaka še slalom. Sezone še ni konec, treba se bo le navaditi na malce krajše zavoje," je za Smučarsko zvezo Slovenije še dejal Košir.

Konec sezone za deskarje v paralelnem veleslalomu

Rok Marguč je v kvalifikacijah osvojil 24. mesto, Tim Mastnak je bil 29.

V ženski konkurenci je na koncu slavila Japonka Cubaki Miki pred Avstrijko Danielo Ulbing, tretja je bila Nemka Theresia Ramona Hofmeister. V moški konkurenci je smetano pobral Avstrijec Arvid Auner pred Italijanom Mauriziem Bormolinijem, tretji je bil Avstrijec Alexander Payer.


Izločilni boji (Ž):

Izločilni boji (M):