Jelko Gros in Walter Hofer med ogledom del na planiški velikanki. Foto: BoBo
Jelko Gros in Walter Hofer med ogledom del na planiški velikanki. Foto: BoBo
Planica
Pogled na doskočišče letalnice. Foto: BoBo
Planica bo, a na kateri skakalnici?

Hofer meni, da bo prenovljena planiška velikanka marca 2015 gostila tekme svetovnega pokala, a hkrati opozarja, da je treba postoriti še marsikaj.

Hofer: Odločilni bodo naslednji štirje tedni
"Smo še v fazi obsežne gradnje in veliko je še postoriti. Odločilni bodo naslednji štirje tedni, ko morajo biti zaradi vremenskih razmer opravljena zemeljska dela. Šlo bo na tesno, a mislim, da je dovolj časa, da se delo opravi. Za zdaj je še vse v predvidenih časovnih okvirih,"
je po inšpekciji v Planici povedal Hofer in dodal, da povsem zaupa ljudem, s katerimi se je danes srečal pod Poncami.

Začetek sezone 22. in 23. novembra
Hofer je tudi potrdil, da ne glede na slabe vremenske razmere ni bojazni za uvodno tekmo svetovnega pokala, ki bo 22. in 23. novembra v nemškem Klingenthalu. "Prireditelji potrebujejo 3000 kubičnih metrov snega in 80 odstotkov je pripravljenega. Imajo naprave, s katerimi na dan lahko naredijo 240 kubikov. Tekmo lahko ogrozi le pretoplo vreme na dan prireditve," je prepričan Hofer.

Gros: Potrebujemo 14 dni
Hoferja je gostil direktor Zavoda Planica Jelko Gros, ki je pojasnil, da zemeljska dela zaradi velikih količin padavin trenutno niso mogoča. Za najbolj kritična dela gradbeniki potrebujejo 14 dni. Ta bi bila ogrožena, če bi se temperatura spustila osem stopinj pod ledišče.

Planica bo, a na kateri skakalnici?