Šesterica tekmovalcev, ki potuje na Finsko, bo imela težko delo, če bo želela ponoviti lanske rezultate s prve tekme zimske sezone (ta je bila v Klingenthalu), ko je bila Slovenija na moštveni tekmi druga, na posamični pa je bil Peter Prevc drugi, Domen Prevc osmi, Jurij Tepeš pa deseti. Foto: BoBo
Šesterica tekmovalcev, ki potuje na Finsko, bo imela težko delo, če bo želela ponoviti lanske rezultate s prve tekme zimske sezone (ta je bila v Klingenthalu), ko je bila Slovenija na moštveni tekmi druga, na posamični pa je bil Peter Prevc drugi, Domen Prevc osmi, Jurij Tepeš pa deseti. Foto: BoBo
Na novinarsko konferenco je prišel tudi poškodovani Robert Kranjec, ki pravi, da ima toliko dela z rehabilitacijo, da je njegov čas povsem zapolnjen. Foto: BoBo
Domen Prevc
Domen Prevc pravi, da se ne bo obremenjeval z rezultati. Goran Janus je sicer razkril, da naj bi se prav Domen na treningih od vseh najbolj približal bratu Petru. Foto: BoBo
Goran Janus in Nejc Dežman
Goran Janus je povedal, da je cilj končati med prvimi petimi v pokalu narodov. Foto: BoBo
Tepeš upa, da tokrat ne bo imel težav v Ruki
Prevc: Če bodo skoki podobni lanskim, bo odlično

Slovenska skakalna reprezentanca, ki bo konec tedna nastopila na uvodnih tekmah nove sezone svetovnega pokala v Kuusamu, se je predstavila na novinarski konferenci v Ljubljani. Glavni trener Goran Janus priznava, da je že nekaj nervoze, pohvalil pa je razmere, ki so jih imeli reprezentanti v pripravljalnem obdobju.

"Kar zadeva razmere čez celo poletje, so bile super. V zadnjih dveh tednih smo skakali na ledeni smučini v Kranju, kar je bilo tudi v redu. V primerjavi s prejšnjimi leti smo kot ekipa nekoliko boljše pripravljeni, a vemo, kakšne so prve tekme."

Če si je Janus v prejšnjih sezonah potihoma želel, da bi Slovenija osvojila pokal narodov, so tokrat želje zaradi poškodbe Roberta Kranjca skromnejše: "Konkreten cilj v pokalu narodov je uvrstitev do petega mesta."

Vabljeni k poslušanju oddaje Odskok v druge razsežnosti na Valu 202. V njej sta sodelovala tudi Robert Kranjec in Jelko Gros. Kranjec je med drugim povedal, da bi Peter Prevc letos bržkone zmagoval tudi z istimi skoki, kot jih je delal v prejšnji sezoni. Prevc je namreč pred kratkim omenil, da bi z istimi skoki lahko zgolj še kandidiral za 10. mesto.


Peter Prevc "našpičen" čaka prve tekme
Peter Prevc
, ki je v lanski sezoni kar 15-krat zmagal na tekmah svetovnega pokala, veliki kristalni globus pa je osvojil z rekordno bero (2.303 točke), je z mislimi samo še pri novi sezoni: "Recimo, da je lanska sezona že pozabljena. V zadnjih dneh je znova veliko dodatnih aktivnosti, nekaj jih je, ki bi morale biti že spomladi oz. poleti, a se je vse zamaknilo. Nekako vseeno najdem svoj mir. Malce na slabšem so tisti, ki z mano trenirajo, in domači, ker sem 'našpičen', a upam, da se te tekme čim prej začnejo in da vidim, kje sem."

Izjave preostalih reprezentantov, ki potujejo v Kuusamo
Nejc Dežman: "Upam, da bo to moja najboljša sezona, da bom res blizu vrha. Do zdaj sem najbolje pripravljen pred sezono. Smuči sem zamenjal že poleti, preostalo pa ostaja preverjena kakovost, kar zadeva opremo."

Jurij Tepeš: "Za zdaj še nimam začrtanih ciljev. Zadnja dva tedna v Kranju sem skakal slabše, upam, da bo šlo v Kuusamu na snegu boljše. Gotovo bi si želel nekaj snega imeti že prej. Material, smuči in ostala oprema mi ustreza, tako da ostajam pri istih opremljevalcih."

Jaka Hvala: "Poletje je bilo precej boljše kot lansko, a še vedno precej toplo-hladno. Tudi sam bi si želel več konstante. Tudi na zadnjih treningih v Kranju je bilo podobno, bil pa je zadnji trening kar miren, nisem imel tistih svojih težav z mize, tako da grem lahko z malce bolj mirno glavo v Kuusamo."

Anže Lanišek: "Ne obremenjujem se z nepotrebnimi stvarmi. Čim bolje bom skušal izpeljati svoj skok, in to je to. Res sem zamenjal proizvajalca smuči, a to je bolj kot ne stvar glave. Smuči so precej podobne, velikih razlik ni. Na koncu sem se odločil na podlagi stabilnosti v spremenljivih razmerah."

Domen Prevc: "Nič ne pričakujem od sezone. Tudi če pogrnem na celi črti. Šel bom domov in sekiral se ne bom."

Tepeš upa, da tokrat ne bo imel težav v Ruki
Prevc: Če bodo skoki podobni lanskim, bo odlično