Marjan Jelenko je odlično nastopil v Lillehammerju. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Marjan Jelenko je odlično nastopil v Lillehammerju. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Jelenko presenetil v Lillehammerju

Za domače slavje je na tekmi na srednji skakalnici in v teku na 10 km poskrbel Norvežan Magnus Moan, ki je za sekundo prehitel Francoza Jasona Lamyja Chappuisa. Tretji je bil Avstrijec Bernhard Gruber. Pred Jelenkom, ki je za zmagovalcem v cilju zaostal za 4,5 sekunde, je bil še Norvežan Haavard Klemetsen.

"Zjutraj si takšnega rezultata nisem predstavljal. Moj cilj pred tekmo je bil uvrstitev med najboljših 20, kar sem si zelo želel. Tudi s točkami bi bil zadovoljen. Da bom pa med šesterico, pa si nisem upal pomisliti. Skok sem naredil takšnega, kot znam, podobnega prvemu včerajšnjemu skoku na treningu. Na teku sem poskusil slediti konkurentom. Čim dlje jih držim, bolje bo, sem si dejal. Z njimi sem lahko tekel do konca in jih celo nekaj prehitel. Servis je bil tokrat vrhunski. Upam, da to ni bila le ena tekma in bom tudi na prihodnjih v sezoni prikazal, da znamo odteči dobre tekme," je po najboljši uvrstitvi v karieri povedal Jelenko, ki je v svoji karieri že postal mladinski svetovni prvak.

Klemetsen je bil najboljši po skokih. Drugo mesto je po polovici preizkušnje zasedal Japonec Akito Vatabe, tretji pa je bil Lamy Chappuis. Jelenko je odlično opravil s skoki, saj je zasedel četrto mesto. Moan je bil po skakalnem delu osmi. Mitja Oranič je z natanko minuto zaostanka za Moanom zasedel 22. mesto. V teku je pridobil 12 mest.

Srednja skakalnica/10 km:                                 
 1. M. MOAN           NOR      24:46,2 
 2. J. LAMY CHAPPUIS  FRA         +1,0 
 3. B. GRUBER         AVT          3,3 
 4. H. KLEMETSEN      NOR          4,1 
 5. M. JELENKO        SLO          4,5 
...                                    
22. M. ORANIČ         SLO       1:00,0 
Jelenko presenetil v Lillehammerju