Ivica Kostelić bo moral na operacijo in vprašanje. če bo v tej sezoni še lahko tekmoval. Foto: EPA
Ivica Kostelić bo moral na operacijo in vprašanje. če bo v tej sezoni še lahko tekmoval. Foto: EPA

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučarjev je bolečino v kolenu začutil med slalomom na olimpijski progi v Rusiji, a je še imel dovolj moči, da je prismučal do cilja. Hrvat je imel več kot sekundo prednosti pred vsemi, čeprav je bil po smuku šele 15.

Pri pregledu z magnetno resonanco v Rusiji so najprej izključili poškodbo meniskusa, a kot kaže prehitro. Na drugi magnetni resonanci na Hrvaškem so odkrili, da je meniskus vseeno počil. Hrvaški smučar je moral v Basel na operacijo.
Vrnil naj bi se v Kranjski Gori
Profesor doktor Claude Mueller je Hrvatu odstranil odpadli del meniskusa, ki je povzročal bolečine in onemogočal, da smučar iztegne kolenski slep. Zdravniška ekipa meni, da je do poškodbe prišlo pri enem izmed skokov oziroma doskokov na smuku v Sočiju, počen del meniskusa pa je nato v slalomu odpadel. Ohrabrujoča vest za smučarja in njegove navijače je, da vezi niso poškodovane, pa tudi hrustanec se celi bolje od pričakovanj.

Kostelić bo do srede ostal v Baslu, kjer bo začel rehabilitacijo, ki je bo v četrtek nadaljeval v Daruvarskih toplicah. Če bo ta tekla po načrtih, se bo na tekme vrnil čez slab mesec, 10. marca naj bi že nastopil v Kranjski Gori. Če bo res tako, lahko še vedno ubrani lansko zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Nesrečnemu Hrvatu so desno koleno operirali že osemkrat, pred letošnjo operacijo zadnjič lani. Večino teh posegov so opravili v Baslu.
Ante Kostelić je medtem "napadel" postavljalca slalomske proge v Sočiju, Italijana Massima Carca. Prepričan je, da je bila postavitev preveč agresivna, kar je bilo krivo za poškodbo.