Ted Ligety si je prismučal lepo božičnico. Foto: Reuters
Ted Ligety si je prismučal lepo božičnico. Foto: Reuters

V tem italijanskem zimskošportnem središču so še četrtič pripravili ekshibicijsko tekmo z naslovom Alpine Rockfest, na katero so povabili nekatere največje zvezdnike alpskega smučanja. Tekmovalci so se merili v špinterski verziji veleslaloma na tekmi na izpadanje. V finalu peterice najboljših je bil najhitrejši prav Ligety, ki je ugnal lanskega finalista, Italijana Luco de Aliprandinija, vodilnega v svetovnem pokalu, Aksla Lunda Svindala, Čeha Krystofa Kryzla in lanskega zmagovalca, Italijana Davideja Simoncellija. Ligety je na tej tekmi slavil zmago že leta 2011.

"To pa je odlično božično darilo. Ne glede na vreme je bila proga res odlično pripravljena. Zelo sem se zabaval, v finalu pa mi je uspela kar precej dobra vožnja, tako da sem premagal te fante," je bil zadovoljen Ligety, ki je v tej sezoni dobil veleslaloma v Söldnu in Beaver Creeku, v Alta Badii pa je bil tretji. Na tekmi je sodeloval še en Američan, Bode Miller, ki je sicer vpisal najhitrejši čas kvalifikacij, a mu je v naslednjem krogu zaradi napake spodletela uvrstitev v finalno vožnjo.

Alpski smučarji se bodo od starega leta poslovili s smukom za svetovni pokal v Bormiu. V novem letu jih najprej 6. januarja čaka slalom na Sljemenu, nato pa veleslalom in slalom v švicarskem Adelbodnu 11. in 12. januarja.