Nekateri se iz Lindsey Vonn norčujejo, da bi si zaslužila oskarja, ker je v soboto tako hlinila poškodbo kolena. Foto: Reuters
Nekateri se iz Lindsey Vonn norčujejo, da bi si zaslužila oskarja, ker je v soboto tako hlinila poškodbo kolena. Foto: Reuters

"Vedno to počne, vedno dela dramo. Ni bilo prvič in ne zadnjič," je švicarska alpska smučarka, ki se z Vonnovo bori za veliki kristalni globus, povedala v pogovoru za ZDF. Prepričana je, da je Lindsey Vonn na sobotnem superveleslalomu po padcu le igrala hudo poškodbo kolena, s čimer ji je želela taktično nagajati, saj je bila (Lara Gut) še na štartu, na prizorišču pa je snežilo. Na koncu je Lara Gut osvojila le 16. mesto.

Na presenečenje vseh je bila Lindsey Vonn v nedeljo že najhitrejša na superveleslalomu za kombinacijo. Za nekatere nenavadno, saj so jo morali dan prej reševalci na nosilih odpeljati v bolnišnico. Na slalomskem delu kombinacije je sicer trpela, a vseeno končala na 13. mestu.

Pred nastopom v kombinaciji je Vonnova na Instagramu objavila video, ki kaže, kako so iz njenega kolena črpali kri. Objavila je tudi rentgen poškodovanega kolena. Obtožbe, da je hudo poškodbo le igrala, je označila za nesmiselne: "Neverjetno, kaj govorijo ljudje na domačem kavču. Kot da bi bila moja želja, da sem ležala na progi s poškodovanim kolenom. Takšne kritike bolijo, a s tem je treba živeti. Dejstvo je, da ne bo več veliko priložnosti za kristalni globus, zato sem se na vso moč borila za kombinacijske točke, pa čeprav me je koleno izjemno bolelo."

V skupnem seštevku svetovnega pokala ima vodilna Lindsey Vonn 28 točk prednosti pred Laro Gut.