Andrea Massi bo pomagal slovenskim smučarjem do boljših rezultatov. Foto: Ana Kobal (Twitter)
Andrea Massi bo pomagal slovenskim smučarjem do boljših rezultatov. Foto: Ana Kobal (Twitter)
Massi: Vsega se ne reorganizirati v enem letu

Vodstvo zveze si je sicer prizadevalo, da bi bil Massi glavni trener reprezentance, vendar Massi tega izziva ni sprejel, saj se je v sedmih letih, ki jih je na treningih preživel s Tino Maze, izčrpal in delno tudi naveličal napornega ritma. Poleg tega želi biti še vedno na voljo Mazejevi, če se bo po enoletnem premoru odločila, da nadaljuje kariero.

Italijanski strokovnjak, ki je bil na povabilo Rastka Ažnoha nekoč že kondicijski trener ženske reprezentance, je dolgo okleval, ali bi se odločil za sodelovanje s smučarsko zvezo, s katero je bil v prejšnjih letih pogosto v kratkem stiku, vendar je sedanje vodstvo očitno precej bolj po Massijevi meri, tako da je sprejel vlogo mentorja in svetovalca. Pred dnevi je bil z reprezentanco že na ledeniku Mölltal.

Da je izjemen strokovnjak, ki ga zanimajo le najvišji cilji in ki ne priznava polovičarstva, je Massi na najboljši način dokazal v vlogi prvega moža ekipe aMaze. Talent Mazejeve je spremenil v šampionsko smučarko, ki je začela serijsko osvajati medalje na največjih tekmovanjih (med drugim ima v svoji zbirki dve zlati olimpijski medalji in štiri zlate s svetovnih prvenstev), v sezoni 2012/13 pa je z osupljivo prednostjo osvojila veliki kristalni globus. 32-letna Črnjanka se je pred dnevi odločila, da bo kariero prekinila za eno leto.
Massi: Ne bom v vlogi Boga, ki vam bo solil pamet
"Moje izkušnje bodo ostale vaši domovini in ne bodo šle kašni drugi reprezentanci. V tem času pa bom pomagal tudi Tini, saj bo kljub premoru imela sestavljen program dela tako glede kondicije in smučanja. Zanjo bi bilo zelo travmatično, če bi v tem obdobju popolnoma prenehala," je med drugim dejal Goričan, ki se je v zadnjih dneh na ledeniku Mölltal lahko sam prepričal o stanju slovenskih ekip.

"V 48 urah sem videl realnost in si lahko ustvaril kar dobro sliko stanja, videl sem par smučarjev, ki se znajo, in nekaj takšnih, ki se ne znajo smučati. Na podlagi videnega seveda ne morem povedati, ali imamo novega Messija na snegu," je dejal Massi, ki je največjo pomanjkljivost opazil predvsem v pomanjkanju sodelovanja med ekipami in klubi.

"Vsak drži svoj predal zaprt. Le, če bomo sodelovali, bomo lahko naredili rezultat, kot so jih slovenskih smučarji delali od osemdesetih let prejšnjega stoletja naprej. Moj cilj je, da se glave dajo skupaj, ne bom kot neki Bog, ki vam bo solil pamet," je še dejal.

Čebulj direktor alpskih disciplin
Na seji odbora panoge za alpsko smučanje Smučarske zveze Slovenije so pričakovano za novega direktor panoge potrdili Pavlija Čebulja, ki je nazadnje v norveški reprezentanci sodeloval tudi z Akslom Lundom Svindalom.

Čebulja je za to funkcijo predlagal novi predsednik zbora in odbora panoge Iztok Klančnik, ki se je za 47-letnega Korošca iz Kotelj odločil na podlagi njegovih bogatih izkušenj, tako domačih kot tujih.

Da bi lahko Čebulj, ki je deloval kot smučarski trener na Švedskem, Norveškem in Islandiji, začel že takoj delati in bi bilo čim manj prostega teka, so člani alpskega odbora na Klančnikov predlog Čebulja že imenovali za vršilca dolžnosti vodje alpincev.

Njegova prva in najpomembnejša naloga bo povezana z oblikovanje tekmovalnih ekip za novo sezono ter novega trenerskega štaba.

Massi: Vsega se ne reorganizirati v enem letu