Tina Maze je bila zadovoljna s sobotnim nastopom in je v cilju dvignila roke v zrak. Danes gotovo cilja še višje, prav lahko bi se borila za zmagovalni oder. Foto: EPA
Tina Maze je bila zadovoljna s sobotnim nastopom in je v cilju dvignila roke v zrak. Danes gotovo cilja še višje, prav lahko bi se borila za zmagovalni oder. Foto: EPA
Lindsey Vonn
Lindsey Vonn ima priložnost, da v treh dneh zbere 300 točk, s čimer bi bile na prvih treh mestih v skupnem seštevku že vse tri smučarke, ki so glavne favoritinje za veliki globus (Maze, Höfl Riesch, Vonn) in ki so bile na vrhu tudi v lanski sezoni. Foto: EPA
Tina Maze: Ja, danes je šlo že bolje

Vodja ekipe aMaze se zaveda, kako hitre smuči ima Lindsey Vonn (niti velika napaka ji ni vzela 55. zmage kariere), vendar je tudi Tina Maze na dobri poti: "V petek smo bili slabi, kar se tiče izbire materiala, danes je bilo že bolje. Smo prikrajšani, saj naš serviser ni imel možnosti v treh dneh preizkusiti smuči. Namesto da bi Tina naredila 15 voženj, po pet na dan, je naredila le po eno."

Proga v Lake Louisu ni tehnično zahtevna, zato odloča predvsem material. Headove smuči, ki jih ima Lindsey Vonn, so bile spet najhitrejše. Tina Maze je po petkovem 20. mestu v soboto smučala bolje in je lahko zadovoljna z 10. mestom: "To je sprejemljivo, saj na tej progi nikoli ni blestela. Dobro je odreagirala," je komentiral Massi.

Nova priložnost za dokazovanje bo že danes, ko se bo severnoameriška turneja končala s superveleslalomom. Začel se bo ob 19. uri. Prenos bo na TV SLO 2 in na MMC-ju. Ne pozabimo: Massi je pred dnevi zatrdil, da je Tina Maze v tej disciplini zelo hitra, saj jo je trenirala precej več kot smuk. Prvo mesto je verjetno spet oddano Lindsey Vonn, najboljša slovenska smučarka pa bi se lahko borila za zmagovalni oder. S številko 20 bo štartala tik pred Vonnovo.

V skupnem seštevku drugouvrščena Maria Höfl Riesch za Mazejevo zaostaja 73 točk, tako da bo skoraj gotovo Korošica Severno Ameriko zapustila kot vodilna smučarka sveta.

Moški bodo v Beaver Creeku tekmovali v veleslalomu. V Söldnu je premočno zmagal Ted Ligety, ki bo odprl današnjo tekmo. Janez Jazbec ima številko 34, Klemen Kosi 64. Prva vožnja se bo začela ob 17.45, finale pa ob 20.45.

Štartna lista za moški veleslalom:
 1  T. LIGETY          ZDA        
 2  P. SCHÖRGHOFER     AVT        
 3  M. HIRSCHER        AVT        
 4  A. PINTURAULT      FRA        
 5  M. BLARDONE        ITA        
 6  T. FANARA          FRA        
 7  H. REICHELT        AVT        
 8  D. SIMONCELLI      ITA        
 9  B. RAICH           AVT        
10  F. DOPFER          NEM        
11  M. MÖLGG           ITA        
12  A. L. SVINDAL      NOR        
13  C. RICHARD         FRA        
14  K. JANSRUD         NOR        
15  D. DEFAGO          ŠVI        
34  J. JAZBEC          SLO        
64  K. KOSI            SLO        
                                  
Štartna lista za ženski super G:
 1  N. HOSP            AVT      
 2  S. MOSER           AVT      
13  L. GUT             ŠVI      
14  D. GISIN           ŠVI      
15  D. MERIGHETTI      ITA      
16  A. FENNINGER       AVT      
17  J. MANCUSO         ZDA      
18  M. HÖFL RIESCH     NEM      
19  T. WEIRATHER       LIE      
20  T. MAZE            SLO      
21  L. VONN            ZDA      
22  F. SUTTER          ŠVI      
23  S. KÖHLE           AVT      
28  V. REBENSBURG      NEM      
45  S. COOK            ZDA      
36  I. ŠTUHEC          SLO      
52  V. BRODNIK         SLO      
                                
Tina Maze: Ja, danes je šlo že bolje