Andrea Massi si bo vzel nekaj časa za premislek. Foto: STA
Andrea Massi si bo vzel nekaj časa za premislek. Foto: STA
Pred Mazejevo še slalom in veleslalom
Na zadnjem superveleslalomu Tina tretja

Vodja ekipe Tine Maze je v četrtek nekaj minut po tem, ko je njegova varovanka superveleslalom na finalu sezone v Lenzerheideju končala na tretjem mestu, napovedal, da je to morda njegov zadnji finale v vlogi vodje ekipe.


Massi si želi vrhunskih izidov

Naslednji dan je napovedal, da bo čas za premislek še prišel: "O tem, ali bova še naprej sodelovala, se bova pogovorila in odločila po koncu sezone. Pomembno bo, kakšni bodo pogoji za moje delo v prihodnje. Po vseh teh letih in odrekanjih ter delu na visokih obratih je napočil čas, da se odločim, kako naprej. Drugi pomemben dejavnik pa bo, ali si vsi skupaj po vseh teh vrhunskih izidih, ki jih je dosegla Tina Maze, želimo nadaljevati na tej visoki ravni. Sam ne znam delati drugače."

Letvica je postavljena zelo visoko
Massi z najboljšo slovensko smučarko sodeluje šest sezon, z njo je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo: "Lahko bi se sicer odločil drugače in malo špekuliral ter se imel dobro brez posebnega truda in naprezanj. Toda letvica je postavljena visoko. V prejšnji zimi smo nadgradili uspehe v svetovnem pokalu iz prejšnjih zim z osvojitvijo velikega kristalnega globusa in s številnimi drugimi dosežki, v tej pa je Tina osvojila dve zlati olimpijski medalji. Lahko bi se odločil drugače, za ležernost, in se ne bi odpovedal visoki plači, vendar si želim, da ekipa nadaljuje vrhunske izide."

Vrhunski izidi so mogoči tudi brez Massija
Pri tem je poudaril težave z motivacijo: "Zavedam pa se tudi, da Tina Maze po vseh teh dosežkih ta trenutek težko najde motivacijo, obenem pa je jasno, da je izjemna smučarka in da lahko nadaljuje vrhunskost tudi brez mene." Massi bo v vlogi vodje ekipe vsaj še ta konec tedna, ko bo v soboto v Lenzerheideju na sporedu zadnji slalom, naslednji dan pa še zadnji veleslalom v dolgi zimi.

Vabljeni k poslušanju četrtkovega pogovora z novinarji, ki ga je posnela Anja Hlača Ferjančič (Val 202). Massi je med drugim dejal: "Ni res, da Tina brez mene ne more. Želim si, da je svobodna, da gre. Kot moj haski, ko ni ubogal, sem ga izpustil iz hiše in je prišel nazaj. Od svojega haskija sem se največ naučil. Držati na kratko in dolgo, kot palica in korenček. Učil sem se tudi od Machiavellija."

LENZERHEIDE, slalom                   
                                      
Štartna lista (prenos na TVS 2/MMC):  
 1  M. SHIFFRIN        ZDA            
 2  M. PIETILÄ HOLMNER ŠVE            
 3  B. SCHILD          AVT            
 4  F. HANSDOTTER      ŠVE            
 5  M. SCHILD          AVT            
 6  A. SWENN LARSSON   ŠVE            
 7  M. GAGNON          KAN            
 8  K. ZETTEL          AVT            
 9  W. HOLDENER        ŠVI            
10  Š. STRACHOVA       ČEŠ            
11  N. HOSP            AVT            
12  T. MAZE            SLO            
13  N. LÖSETH          NOR            
14  M. KIRCHGASSER     AVT            
15  N. NOENS           FRA            
Prva vožnja ob 9.00, druga ob 11.30.  

Pred Mazejevo še slalom in veleslalom
Na zadnjem superveleslalomu Tina tretja