Tina Maze je pred začetkom sezone dobro razpoložena. Foto: Aleš Fevžer
Tina Maze je pred začetkom sezone dobro razpoložena. Foto: Aleš Fevžer
Peter Prevc
Peter Prevc je lani osvojil dve kolajni na svetovnem prvenstvu. Foto: Aleš Fevžer
Ilka Štuhec in Gal Jakič
Alpska smučarka Ilka Štuhec v objemu paraolimpijca Gala Jakiča. Foto: Aleš Fevžer
Predstavitev reprezentanc Smučarske zveze Slovenije
"Gasilska" fotografija ob predstavitvi reprezentanc Smučarske zveze Slovenije. Foto: Aleš Fevžer
Višnarjeva, Fak, Prevc in Flisar pred začetkom zime
Mazejeva odšteva dneve do začetka v Söldnu

Večina komaj čaka, da se naporne priprave končajo in da se končno začnejo tekme. Prva je javnost nagovorila kraljica belih strmin v lanski sezoni Mazejeva, ki je pravkar končala priprave v Hintertuxu in Gorici. "Čez nekaj dni se hvala Bogu začne sezona. Poleti smo bili pridni, a živim za zimo. Zdaj potekajo zadnje priprave. V tem uživam in se veselim, a ne bom preveč govorila, raje smučam," je v uvodu dejala Korošica.
Z medaljami se ne misli obremenjevati
Črnjanka je ob tem razkrila, da je imela poleti nesrečo z motornim kolesom. Pred nekaj tedni jo je nepazljiva voznica v italijanski Gorici zbila, vendar jo je šampionka odnesla le z nekaj praskami: "A če se pobereš, je vse v redu. Zdaj je na vrsti Sölden. Tega vsako leto težko čakam. Ta tekma je vedno težka, sama pa bom skušala že tam pokazati svoje najboljše zavoje. Veselim se Söldna. Dobro je, da po napornih pripravah končno začnemo novo sezono, ki z olimpijskimi igrami predstavlja še večji izziv. V Vancouvru pred štirimi leti mi je nastop dobro uspel, vendar je vseeno manjkalo zlato, do katerega me je ločilo le nekaj stotink. Motivacija je gotovo velika. Se pa z medaljami ne mislim obremenjevati. Že lansko leto se nisem, sem pa se ukvarjala z mojim gibanjem med vratci in tudi tokrat ne bo drugače. To me najbolj zanima in zato bom skušala priti do svojega najboljšega smučanja, do perfekcije."
Mazejeva je pozvala vse udeležence v prometu k pazljivosti in strpnosti. "V prometu moramo biti vsi zelo pazljivi, da se ne primerijo kakšne neprijetnosti ali hujše nesreče, ki nas lahko zaznamujejo za vse življenje," je dejala smučarka, ki je kot vrhunska športnica zaposlena v slovenski policiji.
Fak želi izboljšati četrto mesto
Nosilno vlogo med biatlonci je imel lani Fak, ki bo v Sočiju branil olimpijski bron iz Vancouvra 2010, ki ga je osvojil še za Hrvaško. Lani se mu je na koncu sezone tesno izmuznilo tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, kar sedemkrat pa se je prebil na stopničke za zmagovalce. "Upam, da bom izboljšal to četrto mesto. Bomo videli, a skušal bom biti čim boljši," je bil kratek Fak. Tako kot Teja Gregorin, ki je poudarila, da je dobro pripravljena, si tudi Fak želi dober štart v novo sezono, pa čeprav je imel med pripravami nekaj težav s poškodovano ramo.

Enake so želje deskarjev Žana Koširja in Tima Kevina Ravnjaka, ki je poleti že nastopil na uvodni tekmi svetovnega pokala na Novi Zelandiji in zasedel osmo mesto.
Prevc se Planice vedno veseli
Skakalci so pravkar končali poletno veliko nagrado, a tudi oni se bolj veselijo snega. "Zdaj smo nekako naredili grobo moč. Čaka nas še brušenje malenkosti, ki bodo potem odločale na tekmah," je pristavil dvakratni dobitnik medalj z lanskega svetovnega prvenstva v Italiji Prevc. Na dejstvo, da bo finale svetovnega pokala v Planici namesto na letalnici na Bloudkovi velikanki, pa je dodal: "Planice se vedno veselim, pa tudi če bi nastopili na 90-metrski napravi."
Tekaški del je zastopala Katja Višnar, specialistka za šprint: "Trenirala sem v Sloveniji in na Norveškem. Trenutno sem doma, saj so tukaj temperature bolj prijazne kot v Skandinaviji. Poletje sem opravila dobro in upam, da bom formo do zime še dvignila." Najboljšo sezono, to je imel lani, bi rad izboljšal tudi nordijski kombinatorec Marjan Jelenko.
Flisarjeva rama se je pozdravila
Zelo dobre volje je bil tudi smučar Filip Flisar, ki je na pripravah v Čilu na eni izmed preglednih tekem ugnal vse slovenske smukače in dobil potrditev o dobrem delu. Še bolj vesel pa je dejstva, da bo v sezoni sploh lahko nastopal, saj mu je grozila operacija rame in trimesečni počitek, a se je rama pozdravila. Željo po čim boljši pripravljenosti pa je poudaril tudi paraolimpijec Gal Jakič, ki se bo v prihodnjih dneh odpravil na priprave v Avstrijo.

Višnarjeva, Fak, Prevc in Flisar pred začetkom zime
Mazejeva odšteva dneve do začetka v Söldnu