Najtežji trenutek Tine Maze na letošnji Zlati lisici: namesto da bi se veselila 4. mesta, so jo ob podeljevanju prvih avtogramov premagale solze ... Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Najtežji trenutek Tine Maze na letošnji Zlati lisici: namesto da bi se veselila 4. mesta, so jo ob podeljevanju prvih avtogramov premagale solze ... Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Tina Maze
... zato je stopila nekaj metrov stran in se umirila. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Damijan Terpin in Andrea Massi
Odvetnik Damijan Terpin in Andrea Massi sta pokomentirala Lovšetove besede o Terpinovih političnih grožnjah. Terpin se je, ker je vedel, da smo s TV Slovenija, tudi obregnil ob petkove Odmeve, v katerih je bil gost Tomaž Lovše, sam pa se je v pogovor vključil po telefonu. Jezen je, ker so ga prekinili in ni mogel pojasniti določenih perečih vprašanj. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

"Poskusite si odgovoriti sami, zakaj takšna reakcija. Pojdite na domačo tekmo pred to publiko. Ona je edina od Slovenk, ki lahko naredi rezultat," je pojasnil trener Andrea Massi. Očitno je najboljša slovenska športnica potrebovala solze, da je odvrgla vse breme. Tu ni šlo le za pritisk domače tekme, ampak tudi za živčno vojno, ki se je začela po petkovem monologu predsednika SZS-ja Tomaža Lovšeta. Massi je upal, da Tina njegovih besed ne bo prebrala, vendar "računalniška blokada" ni uspela. Tina je prebrala spletne strani in ni ji bilo vseeno.

"Kam smo prišli?"
V teh razmerah sta 5. in 4. mesto na dveh zahtevnih kranjskogorskih preizkušnjah še bolj spoštovanja vredna dosežka. Žal v cilju pravega veselja ni bilo, če ne štejemo prvih minut po prihodu v cilj. Ko ji je želel Lovše čestitati, je rokovanje zavrnila. Po prvih avtogramih je potrebovala čas zase. Precej potrta in s pogledom, usmerjenim nekam daleč, je nato zadovoljila radovednost novinarjev. Mimo spora s SZS-jem seveda ni mogla. "Odnosov sploh ni. Če jaz izpolnjujem obveznosti, pričakujem to tudi na drugi strani in se sprašujem, kam smo prišli."


Navijači morda celo preveč navijali
Massi je 4. mesto označil za uspeh, v isti sapi pa dodal: "Žal pa le niso bile stopničke. V spodnjem delu druge vožnje ni bilo več prave energije, ni bilo več bencina in nabrala si je veliko zaostanka. Vzdušje je bilo krasno, čestitam publiki in tudi delavcem na progi. Čutilo se je, da navijajo." Tudi Mazejeva je takoj po prihodu v cilj pohvalila navijače. Da se jih je
dobro slišalo, morda celo preveč.
Neprimerna primerjava s Petro Majdič
Spor med ekipo Tine Maze in SZS-jem pa je v nedeljo dobil še politično razsežnost. Lovše je Terpinu očital, da mu grozi s stranko SDS, ki naj bi naredila red, ko se bo izoblikovala nova oblast. Zdi se, da v teh razmerah ni upanja za spravo. Massi sicer pravi, da je pripravljen na razgovor, vendar: "Dve žalitvi sta bili zelo hudi in usmerjeni proti Tinini osebnosti. Zlasti tisto, da ima Tina deset odstotkov možganov Petre Majdič." Mar Massi razmišlja celo o tožbi? "Do tja je še dolga pot, toda gre za hude žalitve, ne le o Tini Maze, ampak o celotni slovenski smučariji. Ker Tina Maze je slovenska smučarija."