Večji dresi so sprejeti z odobravanjem, nova pravila s tremi serijami za končni izid pa  želijo Slovenci prvič preizkusiti na tekmi. Foto: EPA
Večji dresi so sprejeti z odobravanjem, nova pravila s tremi serijami za končni izid pa želijo Slovenci prvič preizkusiti na tekmi. Foto: EPA

Na sobotno posamično preizkušnjo se bo uvrstilo le 48 tekmovalcev, saj bodo pri mednarodni zvezi poletne tekme izkoristili za preizkus novega sistema tekmovanja, po katerem bodo pozimi potekale tekme v smučarskih poletih. Pri teh bo pozimi v finalu še vedno prostora le za 40 najboljših letalcev.

Šteti bodo vsi trije skoki
Na podlagi kvalifikacijskih dosežkov bodo skakalce na tekmi v 1. seriji razdelili v štiri skupine s po 12 tekmovalci. V finalni seriji bo nastopilo po šest najboljših iz vsake posamezne skupine. V končni izid se bodo šteli izidi kvalifikacij, prve in finalne serije, torej vsi trije skoki na napravi.

"Ko sem bral, se nisem mogel opredeliti. Sploh ne vem, kako bo to videti, verjamem, da bo cel kup ene zmede. Šel bom tja, kako bodo rekli," je spremembe pravil pokomentiral Peter Prevc v Planici pred odhodom na Poljsko.

Za centimeter obsežnejši dresi
Druge spremembe so bili skakalci veliko bolj veseli, saj je Fis dovolil skakalcem ohlapnejše drese, sicer samo za en centimeter pri obsegu, a občutek je povsem drugačen, zatrjujejo orli. "Res gre le za centimetrsko spremembo, a meni osebno se to zelo pozna. Imaš občutek, da je res večji dres in je lažje," je o tej spremembi povedal Prevc.

Spremembe pravil pri skakalni poletni veliki nagradi
Spremembe pravil pri skakalni poletni veliki nagradi