Katja Višnar in Vesna Fabjan sta izkoristili nekoliko oslabljeno konkurenco in se zavihteli na zmagovalni oder. Foto: EPA
Katja Višnar in Vesna Fabjan sta izkoristili nekoliko oslabljeno konkurenco in se zavihteli na zmagovalni oder. Foto: EPA
Evi Sachenbacher Stehle in Vesna Fabjan
Od Fabjanove je bila hitrejša le Evi Sachenbacher Stehle. Foto: EPA
Stopničke slovenskih tekačic v Ribinsku

Zmagali sta Nemki Stefanie Böhler in Evi Sachenbacher Stehle, tretji pa je bil prvi par Rusije, Irina Hazova in Olga Ročeva. Slovenki sta za zmagovalkama zaostali 3,9 sekunde. Nastopilo je le 10 štafet iz petih različnih držav.
Fabjanova v zadnjem nastopu pridobila mesto
Na 7,8 km dolgi preizkušnji je Višnarjeva odlično začela in kot prva predala Fabjanovi. Ta je zadržala vodstvo, a je nato Višnarjeva v drugem delu izgubila nekaj sekund in predala na 4. mestu. Petkova zmagovalka v posamičnem šprintu Vesna Fabjan je potem znova dokazala, da je v izjemni formi, saj je Sloveniji znova priborila vodstvo. Višnarjeva je obdržala mesto med najboljšo trojico, Fabjanova pa je v zadnjem nastopu pridobila eno mesto, potem ko je v ciljnem šprintu za 0,6 sekunde ugnala Ročevo.

Višnarjeva se je na tekmi za svetovni pokal prvič uvrstila na stopničke.
Iztrošila se je čisto do konca
"Po petkovi tekmi sem bila še vedno malo utrujena, čutila sem, da so noge še malce težke. Tako nisem bila prepričana, kako bo z zadnjo predajo in s tekom v klanec, ampak prav v zadnjem delu vzpona sem našla še tiste zadnje atome moči, saj sem vedela da se bo tam tekma odločala. V ciljnem šprintu sem se nato iztrošila čisto do konca, uspelo mi je prehiteti še Rusinjo, za zmago pa je malce zmanjkalo. Seveda moram znova pohvaliti tudi smuči, ki so bile odlične tako kot v petek. Tudi taktično je bilo potrebno odteči dobro, da nama ob zaključku ni zmanjkalo moči. Mislim, da je to super rezultat, saj so to prve stopničke v šprintu dvojic in obe s Katjo sva zelo veseli," je povedala Fabjanova, slovenska junakinja Ribinska 2010.

Skupinski šprint (Ž): 
1. NEMČIJA I 17:04,6
Böhler/Sachenbacher Stehle
2. SLOVENIJA +3,9
Višnar/Fabjan
3. RUSIJA I 4,5
Hazova/Ročeva
4. NEMČIJA II 7,7
5. ŠVICA 13,2
6. RUSIJA IV 22,3

Skupinski šprint (M):
1. RUSIJA I 14:52,2
2. ITALIJA II +0,6
3. NEMČIJA 5,2

Stopničke slovenskih tekačic v Ribinsku