Slovenske barve je ob odsotnosti Flisarja branil le Blaž Ogorelc. Foto: MMC RTV SLO
Slovenske barve je ob odsotnosti Flisarja branil le Blaž Ogorelc. Foto: MMC RTV SLO

Zmagal je Švicar Alex Fiva, drugi je bil Čeh Tomaš Kraus, tretji pa Norvežan Didrik Bastian Juell. Edini slovenski predstavnik na tekmi je že na četrtkovi kvalifikacijski vožnji opozoril nase, saj je v osmino finala prišel z desetim časom. Ogorelc je v izločilnem delu odlično začel, manjšo napako v nadaljevanju pa so tekmeci izkoristili in ga prehiteli. Večino proge je nato presmučal dobro, a je čez ciljno črto prišel kot tretji. Filip Flisar zaradi poškodbe z olimpijskih iger ni nastopil.

"Odlično je startal, potem pa naredil manjšo napako na prvih majhnih valovih in nazadoval na četrto mesto. Nato se je odlično boril in čisto malo je manjkalo, da bi bil drugi. Škoda, saj je bil iz startnih blokov daleč najhitrejši. Zdaj gremo na Švedsko lovit finale, lepo možnost ima, da bo med 32. Če bo tam naredil približno takšna rezultata, bo to zadostovalo za nastop v Franciji," je bil z doseženim zadovoljen trener Primož Vrhovnik.

Z novimi 11 točkami je Ogorelc v seštevku pokala s 40. napredoval na 39. mesto. Do konca sezone sta na sporedu še dve tekmi v Aareju 15. in 16. marca, finale pa bo v La Plagnu 23. marca.